Kiemelt hírekSport

4-0-ra kikaptunk az angoloktól, de nem ez volt a vérciki!

Mi vagyunk Európa bölcsője, megmentője, és lassan.... a sírja is - Egy anya bejegyzése, akinek a fiai fütyültek a magyar-angol meccsen

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott csütörtökön a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapattól a Puskás Arénában, ezzel a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában.

A vendégek végig nagy fölényben futballoztak és a második félidő elején gyorsan eldöntötték a három pont sorsát: az 55. percben Raheem Sterling lőtt Gulácsi Péter hálójába, majd a 63. percben Harry Kane, a 69. percben pedig Harry Maguire fejjel volt eredményes. A végeredményt a 87. percben Declan Rice állította be, lövésénél Gulácsi nagyot hibázott. Marco Rossi együttese vasárnap Albániában folytatja szereplését.

De…

Ahogy ígérték, térdeléssel tiltakoztak az angol válogatott tagjai a rasszizmus ellen a kezdő sípszó előtt csütörtök este a Puskás Arénában. Az viszont szokatlan, hogy a meccs török játékvezetője, Cüneyt Çakir is csatlakozott a térdelőkhöz. A magyar szurkolók egy része kifütyülte a gesztust.

Csütörtök este a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság selejtezőjében az nyári Eb-döntős Anglia válogatottját fogadta a magyar csapat, telt ház, hatvanezernél is több néző előtt – írta a Magyar Hang.

Somogyi Zoltán hozzáfűzte:

“0:4

Ha vesztesek akarunk maradni, akkor továbbra se tiszteljük az ellenfeleket. Ha ki akarunk kapni, akkor fütyüljük ki a másik nemzet himnuszát és ne vegyük észre, hogy már a saját válogatottunk is szégyell minket azért, amit a kezdőrúgás után térdepelő ellenféllel es a velük sorsközösséget vállaló bíróval csinálunk. Legyünk vesztes nemzet, keressük mindig másban a hibát es gyűlöljük is mindazt, ami nem mi vagyunk. Kiváló út egy rossz es sikertelen élethez.”

Frissítés!

Magyarország 4-0-s vereséget szenvedett csütörtökön hazai pályán az Anglia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen. A találkozó előtt az angol válogatott az eddigi meccseihez hasonlóan féltérdre ereszkedett, amire hangos füttyszó volt a reakció a magyar szurkolóktól a telt házas mérkőzésen. A brit sajtó egy része rasszista magyar szurkolókról ír, az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordul a szurkolók viselkedése miatt. Pedig Marco Rossi szövetségi kapitány éppen azt kérte a drukkerektől, hogy a következő meccseken próbáljanak meg viselkedni.

-írta péntek reggel a Telex.

A brit lapok azt is írják, hogy az angol válogatott két játékosát, az első gólt szerző Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet rasszista támadások érték a meccs alatt, illetve más kihágásokat is említenek. A BBC azt írja, hogy Sterlinget megdobálták a nézők (ez jól látszott a közvetítésben is), amikor a gólját ünnepelte, majd a harmadik gól után a lelátóról petárdát dobtak a pályára. Állítólag a meccs utáni interjúja közben jéggel dobták meg Gareth Southgate angol szövetségi kapitányt is, aki elmondta: saját maga nem tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat a mérkőzés alatt.

Azt viszont elmondta, hogy máshonnan értesült ilyen esetekről, és megteszik a szükséges lépéseket, ugyanis az ilyen viselkedést elfogadhatatlannak tartja. Az angol csapatkapitány, Harry Kane is azt nyilatkozta, hogy

beszélt csapattársaival, és panaszt fognak tenni a Puskás Stadionban tapasztaltak miatt, és elfogadhatatlannak tartja az esetet.

Az ellenséges hangulat miatt panaszkodott az 50. válogatottságát ünneplő John Stones, az idén nyáron horribilis összegért a Manchester Citybe igazoló Jack Grealish pedig a Twitteren írt arról, hogy

briliáns győzelmet arattak egy elfogadhatatlan hangulatú mérkőzésen.

A BBC tudósítója is arról számolt be, hogy rasszista rigmusokat hallott a kapu mögötti résznél, ahol a magyar ultrák ültek, és egy alkalommal konkrétan hallotta, ahogy Bellingham kap egy rasszista bekiabálást. A riporter később arról ír, hogy

nem érti, hogy ha a magyar játékosok hallották a szurkolók viselkedését, akkor miért sétáltak még percekig a pályán a közönséget ünnepelve.

A Sky egyébként azt írja: majomhuhogást lehetett hallani a lelátóról, leginkább akkor, amikor Raheem Sterlinghez ért a labda. A Sky tudósítója szerint a második gól előtti passzánál is ezt lehetett hallani. Szintén ő írja azt is, hogy

legalább négy embert látott, ahogy a bemelegítő Bellinghamet rasszista bekiabálásokkal zavarták, amikor az ultrákhoz közel volt.

Előzmény….

Júliusban az Írország-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt történt a Szusza Ferenc-stadionban a mérkőzés előtt az ír válogatott valamennyi tagja letérdelt, ezzel kifejezve a gyűlölet bármilyen formájának elítélését. A magyar futballisták – ahogy azt előzetesen jelezték – nem térdeltek le, hanem a mezük karján olvasható “Respect” feliratra mutattak. A szurkolók “szép volt fiúk!” rigmussal köszönték meg, hogy a kedvenceik állva maradtak.” – írta tudósításában az MTI.

Orbán is megnyilatkozott e fontos kérdésben

Orbán Viktor júniusban a magyar-ír mérkőzés előtti térdelésről a köztelevízió kérdésére így válaszolt:

“Ezzel a térdeplősdivel egyáltalán nem szimpatizálok. Egyébként is az ilyen gesztusoknak az értelmezése kultúra függő. A magyar ember a “jóisten”, a hazája előtt térdel le és akkor, amikor megkéri a kedvese kezét. Nem azt várjuk a nemzeti csapatoktól, hogy letérdeljenek, hanem azt várjuk el tőlük, hogy harcoljanak és állva haljanak meg.”

Az RTL Klub kérdésére, ami a térdelés kifütyülést illeti Orbán úgy válaszolt, hogy ha vendég vagy egy országban, akkor fogadd el a szokásaikat. A magyar miniszterelnök véleménye szerint az ír játékosok térdeplésükkel provokálták a magyar szurkolókat.

UEFA-coki

Az UEFA június 20-án közölte, hogy a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis

amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert – német sajtóértesülések szerint –

a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

 

kikap

Comments (7)

 1. A magyar szurkolók tahók. Nincs mit szépíteni.
  Utálom a focit, nem is értek hozzá, de az ember ilyenekről olvas, hát ez jön le, és ez nemcsak az én véleményem. Aztán ezt a térdelős sztorit köszönhetjük orbánnak, aki elmondta erről a véleményét, és a tapló szurkoló ezzel felhatalmazta érezhette magát a gyökérségre.
  Miért nem lehet úgy szurkolni, hogy a saját csapatot bíztatjuk, de az ellenfélről nem nyilvánítunk véleményt?

 2. Ha valóban “csak” néhányan voltak rasszisták, akkor a mai világban könnyen beazonosíthatók lennének. Velük kell kifizettetni a bírságot, meg még lecsukni is őket. Gyorsan rend lenne a pályákon. Az angolok, ezt évekkel ezelőtt megcsinálták.
  Ha pedig nem csak néhányan voltak, akkor megérdemlünk minden büntetést.

 3. Hozzáteszem: rajongásig szeretem a focit.

 4. OV mocskos alja szemetei, ezek akik magyarnak mondják magukat ,szégyenei a világnak, aljas kis prolik, ez aztán a nagy magyar büszkeség. ez a szemét putris cigány kérjen nyilvánosság elött bocsánatot , egy hitlernek több becsülete volt mint ennek az aljas beteg állatnak!!!!!

 5. […] ultráitól, hogy most sem képes őket megfedni, pedig a tegnapi meccs után, amin nem mellesleg szégyenletes vereséget szenvedett a magyar csapat, Boris Johnson angol miniszterelnök is róluk […]

 6. […] ultráitól, hogy most sem képes őket megfeddni, pedig a tegnapi meccs után, amin nem mellesleg szégyenletes vereséget szenvedett a magyar csapat, Boris Johnson angol miniszterelnök is róluk posztolt. A […]

 7. […] Emlékeznek? Magyarország szeptemberben 4-0-s vereséget szenvedett a Puskás stadionban az Anglia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen. A találkozó előtt az angol válogatott az eddigi meccseihez hasonlóan féltérdre ereszkedett, amire hangos füttyszó volt a reakció a magyar szurkolóktól a telt házas mérkőzésen. A brit sajtó egy része rasszista magyar szurkolókról írt, az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordul a szurkolók viselkedése miatt. […]

Szólj hozzá!