Öt évvel ezelőtt 30 százalék alatt maradt a végső részvételi arány, ezt biztosan felülmúljuk a mostani választáson. A jelenlegi adatokat és a korábbi választói attitűdöket összevetve kijelenthetjük, hogy jó eséllyel 40% fölé megy a részvétel.

A Political Capital számításai szerint 42,6%-nál áll meg.

Mintegy harminc készenléti rendőrt vezényeltek Kisvárdára,

hogy az ukrán-magyar határon biztosítsák a zökkenőmentes határátlépést az EP-választás napján – írta a Magyar Hang. Választási szakértőnk, László Róbert már korábban beszélt arról, hogy voksturizmusra az EP-választáson is sor kerülhet. A külhoni magyarok közül ugyanis sokan már a tavalyi országgyűlési választás előtt magyarországi lakcímet is létesítettek, ez annyiban érdekes az EP-választásokon, hogy ők – ha megtartották a lakcímüket, és miért mondtak volna le róla – levélben nem szavazhatnak, azaz, ha őket mozgósítani akarják, akkor el kell jutniuk egy magyarországi szavazókörbe.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy hány határon túli magyarnak sikerült magyarországi lakcímkártyához jutnia a tavalyi választások előtt. A Political Capital és a TASZ már több mint egy éve igényelte több évre visszamenőleg a névjegyzéki adatokat, ám ezeket máig nem kaptuk meg a hatóságoktól.

Piros ing kizáró ok!

Ujhelyi István számolt be arról, hogy Berettyóújfalun a település fideszes választási bizottsági elnöke hazaküldte az egyik delegáltat, aki köztiszteletnek örvendő tanárembert, aki a zakója alatt piros inget viselt. Veszprémben pedig “csak úgy” zártak ki egy kollégát. Mindkét esetben MSZP-s delegáltról volt szó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét