Sorting by

×

4,5 milliárd közpénzt a biztonságos művesekezelésekre, vagy Rákay Petőfi-filmjére adná? – Az utóbbira már kiutalták…..

Akár néhány héten belül leállhat a művesekezelés és utána 10.000 ember kerülhet közvetlen életveszélybe. Ezzel a kétségbeesett üzenettel fordultak hozzám orvosok és az aggodalmuk egyáltalán nem tűnik túlzónak – írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

“A művese kezelés az az ága az egészségügynek, ami eddig még jól működött.

A legtöbb beteget három nagy cég látja el, de természetesen ezért a közellátásért az állam fizet. A Fidesz azonban tíz éve alig-alig emelte az ezért kifizetett összeget, mostanra

még Albániában is többet áldoznak a művesés betegek kezelésére (erről Még Matolcsy lapjában is jelent meg cikk!).

Az utóbbi két évben végre adott mindösszesen (!) 20 százalékos emelést elvitte a dolgozók eddigi béremelése és az egészségügy más területein elvileg most adott 30 százalékos béremelésre már egyszerűen nem jut pénz.

A kétségbeesett orvosok jelzése szerint a NAPOKBAN SORRA MONDANAK FEL A SZAKKÉPZETT NŐVÉREK és emiatt akár heteken belül összeomolhat a kezelés. Egy vesedialízisre szoruló beteg pedig a kezelés elmaradása után néhány héten belül meghalhat

Az egész területre 27 milliárdot költ az állam és összesen 4,5 milliárd kellene ahhoz, hogy az ellátás biztonságos feltételei átmenetileg megmaradjanak

Pont annyi, mint amennyit Rákay Kálmán után dobott most a kormány.

Úgy tűnik, a művesés betegek mégsem fontosak

A legvalószínűbb az, hogy a kormány szándékosan akarja ellehetleníteni a három (német és francia) tulajdonú cég működését, hogy aztán először államosítsa, aztán Tiborcznak vagy Mészárosnak vagy valamelyik másik kegyencnek adja a bizniszt- azután természetesen jól meg fogja emelni az állami támogatást.

Ez a fideszes minta réges-rég bevett szokás, sok példát lehetne írni – Szekszárdon például így játszotta át az önkormányzat a Bánki Erikhez köthető Hungast számára a diákétkeztetést. Arról, hogy az egészségügyben erre készül a kormány, a Telex cikke a közelmúltban egészen konkrét bizonyítékot mutatott.”

(A magyar állam hamarosan megindítja a Frézia-projektet. Úgy tűnik, hogy a magyar állam valamilyen megfontolásból egészségügyi cégeket szeretne felvásárolni a piacon. Az MNV pedig azért írt ki közbeszerzést, hogy megtalálja azt a beszállítót, aki segít felértékelni a cégeket. Azt, hogy pontosan erre mi szükség, egyelőre nem tudjuk, lehet, hogy valamiképpen az egészségügyi védekezéssel, a magyar maszk-, lélegeztetőgép-, vagy éppen vakcinagyártással függ össze, de ez hangsúlyozottan csak találgatás. A Frézia-projekt azonban elindul, az állam az egyelőre titokban tartott „céltársaságoknak” a 100 százalékos tulajdoni részesedését is megszerezheti, van közöttük kisebb, nagyobb, veszteséges és nyereséges is, de pár pénzügyi adatból mi nem tudtuk beazonosítani őket.)

“Csak itt emberek élete forog kockán.

A hozzám forduló orvosoknak csak azt tudtam mondani, hogy beszámolok a problémáról, de nem biztos, hogy a sok hatalmas botrány miatt ez bárkit érdekelni fog. Esélyük talán akkor lehet, ha ők maguk állnak ki a nevüket, arcukat vállalva.”

Kapcsolódó

 

4,5 milliárd közpénzt a biztonságos művesekezelésekre, vagy Rákay Petőfi-filmjére adná? - Az utóbbira már kiutalták.....

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “4,5 milliárd közpénzt a biztonságos művesekezelésekre, vagy Rákay Petőfi-filmjére adná? – Az utóbbira már kiutalták…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.