A Párbeszéd továbbra is küzd azért, hogy a Római-parton ne a part mentén, hanem a Nánási út – Királyok útja nyomvonalon épüljön meg a mobilgát – mondta Szabó Tímea, a párt társelnöke. Megakadályozni Tarlós ámokfutását

Szabó Tímea közölte, a Fővárosi Választási Bizottság csütörtökön párhuzamossági moratóriumra hivatkozva elutasította pártja újabb, a római-parti védművel kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. A döntés ellen fellebbezést nyújtanak be.

A Párbeszéd célja az volt, hogy megakadályozza Tarlós István főpolgármester ámokfutását azzal kapcsolatban, hogy egy nagyon környezetpusztító, irracionálisan túlárazott és műszakilag is veszélyes beruházást valósítsanak meg a Római-parton a part mentén.

Szabó Tímea emlékeztetett, korábban már az Együtttel kezdeményeztek népszavazást az ügyben, el is indult az aláírásgyűjtés a népszavazás kiírása érdekében, és az első két nap alatt több mint 10 ezer aláírást tudtak összegyűjteni.

Azt mondta: ettől beijedt Tarlós István és visszavonták azt a fővárosi rendeletet, amely a partra helyezte volna a mobilgátat, de egy trükkel olyan rendeletet fogadtak el, amely a továbbiakban sem zárja ki, hogy a part mentén legyen a védmű.

Hangsúlyozta: addig küzdenek, amíg meg nem akadályozzák, hogy Budapest utolsó Duna-parti természetes szakaszán árnyék nélküli betonsáv épüljön. Mi továbbra is a Nánási út – Királyok útja nyomvonalon szeretnénk, hogy megépüljön a mobilgát – mondta Szabó Tímea, hozzátéve, pártja szerint ezen a nyomvonalon sokkal biztonságosabb, költséghatékonyabb lenne és kisebb környezetpusztítással járna a védmű megépítése.

(Forrás: MTI)HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét