Connect with us

Ez a nap

Lázár: az Európai Bizottság „betámadta” Donald Tusk nyilatkozatát

Megosztás

A magyar kormány egyetért Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke vitaindítójának megállapításaival – közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.



Nemzeti konzultáció

A Miniszterelnökséget vezető miniszter fontosnak nevezte, hogy két év után először elhangzott: a kötelező kvóta megosztó és alkalmatlan eszköz a migrációs krízis kezelésére.

Bírálta, hogy az Európai Bizottság messze túllépve hatáskörét, „betámadta” Donald Tusk nyilatkozatát és olyanok szólaltak meg, akik képtelenek kezelni a válságot.

A tárcavezető azt is kiemelte: a magyar kormány szavának súlyt ad, hogy 2,349 millió választó véleményét képviseli, akik a nemzeti konzultációban véleményt nyilvánítottak Soros György hatpontos tervéről.

Jeruzsálem státusza – Az EU-nak nem dolga az amerikai döntés minősítése

A magyar kormány álláspontja szerint az Egyesült Államoknak joga van Izrael fővárosaként elismerni Jeruzsálemet, az Európai Uniónak pedig nem az a dolga, hogy az Egyesült Államok elnökének döntését minősítse, hanem hogy a saját álláspontját kialakítsa – jelentette ki Lázár János.

A magyar kormány az amerikai döntés után sem változtat közel-keleti álláspontján, amelynek alapján kiegyensúlyozott kapcsolatot tart fenn minden féllel – közölte a miniszter.

Az állam kártalanítja a Czeglédy-ügy károsultjait

Az állam kifizeti a Czeglédy-ügyben károsult diákok követelését, majd azt érvényesíteni fogja Czeglédy Csabával és „bűnszervezetével” szemben – közölte Lázár János.

A politikus példátlannak nevezte az ügyet, mert a ma már előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője és „bűnszervezete” – a gyanú szerint 3 milliárd forintos csalást elkövetve – visszaélt az iskolaszövetkezeti rendszerben dolgozó diákok jóhiszeműségével.

A kormány napelemparkok létesítését ösztönzi

Megkönnyíti a földhasználati szabályokat a kormány annak érdekében, hogy ösztönözze a mezőgazdasági érdekeltségeket napelemparkok létrehozásában – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.



Lázár János a kormány döntését sajtótájékoztatón ismertetve jelezte: 0,5 megawattos kiserőművekről van szó 1 hektáros területeken, az állam pedig kötelezően átveszi a megtermelt áramot.

Lehetőség lesz kedvezményes hitel bevonására, és arra biztatják az érintetteket, hogy minél több csatlakozási pontot létesítsenek.

A tárcavezető a lépést azzal indokolta, hogy Magyarország minimalizálni akarja az importszükségletét a következő 10-20 évben, cél, hogy az áramszükséglet egyik felét Paks termelje, a másik felét pedig naperőművek.

Az Európai Bizottság elfogadta a magyar érvelést a multik erőfölényével kapcsolatban

Az Európai Bizottság elfogadta a magyar álláspontot a multinacionális cégek erőfölényével kapcsolatban – közölte Lázár János, aki szerint „fényes magyar győzelem” született az uniós a pilot eljárásban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter  kifejtette, hogy a brüsszeli döntés a napi fogyasztási cikkeket áruló, nettó 100 milliárd forint feletti árbevételt meghaladó vállalkozásokat érinti, esetükben automatikusan erőfölényről van szó.

Jelezte azt is, hogy a szabályozást a Gazdasági Versenyhivatalnak kell alkalmazni, a lépés segít védeni a fogyasztókat és a nemzeti érdekeket.

(Forrás: MTI)



Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Gusztos István

    2017.12.14 18:57 at 18:57

    Ez is elhangzott:
    „Ilyen ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz mondott be néhány nappal ezelőtt, Magyarország legutóbb Adolf Hitlertől kapott”
    Jobb lenne azt mondani, hogy Lázár idióta – de nem lehet: gátlástalan gazember.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük