5.000.- forint egy szavazatért, de van családi kedvezmény is!

Győri Péter, Józsefváros független polgármester-jelöltje azt állítja, több forrásból is hallotta, hogy bizonyos vállalkozók pénzt ígértek roma családoknak a szavazatukért. A független jelölt szerint ez régen is gyakorlat volt a kerületben.

Családi szavazás 20.000.-ért

Az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorban beszélt az aspiráns arról, hogy többen is megkeresték őt és elmondták neki, hogy bizonyos vállalkozók komoly összegekkel kerestek meg a kerületben élő romákat és pénzt ígértek nekik a szavazatukért cserébe. Mint mondta, ez 5000 forintot jelent személyenként, családok esetében pedig 20.000 forintot.

Megtudhattuk, hogy értesülése szerint ez nem új gyakorlat a kerületben. Arra a kérdésre, hogy az ügyben tesz-e feljelentést, azt mondta, már nagyon sok mindenben tett feljelentést és

nem pereket akarok nyerni, hanem választást.

Azt is elárulta, ha polgármesterré választják, nem nyomoz az ügyben, ha szükséges, a szakemberek majd megteszik a megfelelő lépéseket, de ő a kerület vezetésével szeretne foglalkozni.

Vádhegyek Fidesz-tálalásban

Nem lehet panasz, hogy ne törődött volna a kormányközeli sajtó a jelölttel, kapott hideget-meleget az elmúlt hetekben:

Halász János, az SZDSZ volt civil jelöltje, ma Fidesz-megszólaló szájából megkapta például, hogy

„Az ellenzék egy magát politikán kívülinek beállító, de valójában nagyon is a politikai pályán dolgozó álcivil jelölt mögé sorakozott föl, szóval az ellenzék megint becsapja az embereket”

Hollik odáig ment, hogy

Győri Pétert csak olyan baloldali és liberális ellenzéki pártok támogatják, amelyek bevándorláspártiak, tehát maga Győri Péter is bevándorláspárti.

A támadásokkal kapcsolatban

Győri Péter azt mondta, szerint ellenfele nem tudott róla túl sok mindent kitalálni, ezért mondták végig azt, hogy hajléktalanokat telepítene Józsefvárosba és drogtanyákat hozna létre. Ezzel szemben elmondta, hogy ő azt vállalta, hogy egy év alatt számottevően csökkenteni fogja a hajléktalanok számát. Kérdésre válaszolva elmondta, ez azt jelenti, ha most vannak 350-en, egy év múlva 100-an, vagy annyian sem lesznek. Úgy véli, ehhez annyit kell csak tenni, hogy együtt kell működni azokkal a szervezetekkel, melyek az üggyel foglalkoznak.

(forrás: atv.hu)

Győri Péter, a civilek és a demokratikus ellenzék jelöltje

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük