5 érdekesség, amit tudnod kell a golfozás történetéről – A legtöbb ember megdöbben az alábbi tények hallatán

Imádsz golfozni? Nem te vagy az egyetlen! A golfot világszerte milliók játsszák: Írországban a legnépszerűbb, utána jön Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A golfot sokan, rengeteg okból is szeretik

Sokoldalú, lehetőséget ad a kapcsolatteremtésre más játékosokkal, fizikailag megterhelő, de mégis pihentető. Egyetlen kör sem egyforma, és akkor még nem is beszéltünk a golfpályák szépségéről. Bár a tapasztalt golfozók ismerik a különböző technikákat, előfordulhat, hogy nincsenek tisztában a sportág hihetetlen történelmével.

1. Volt, hogy a golfot betiltották

Ma a golf nem egy lázadó sportként ismert, de volt idő, amikor az volt. A golfozást nem csupán egyszer, hanem háromszor is betiltották Skóciában 1457 és 1744 között. Ez azért történt, mert a kormány úgy vélte, a golfozás befolyásolja a katonák kiképzését. Ekkoriban ugyanis a játékosok nyilvánosan golfoztak, például az utcákon és tereken, amit kellemetlenségnek tekintettek. Ugyanezért a focit is betiltották – derül ki az Unibet oldaláról.

2. A golfot Skóciában találták fel

Éppen az a nép hozta létre a sportot, akik később be is tiltották. A skótok 1457-ben találták fel a golfot. Nem tudunk sokat a sport kezdeteiről, ám legelfogadottabb elmélet az, hogy a játékot a középkorban hozták létre. Noha először nyilvánosan golfoztak, az országban később golfpályákat -és klubokat hoztak létre, amelyek ma is elterjedtek.

3. Az első női golfbajnokságot 1811-ben tartották

A nőknek sokat kellett tenniük az egyenjogúságért, és ezalól a sport sem volt kivétel. Ezért tartott négyszáz évig a golf feltalálása után, hogy a hölgyek is játszhassák! Az első bajnokságot a skóciai Musselburgh-ben játszották. 1867-ben megalakult az első női klub, innentől kezdve pedig már a női golfnak jelentős történelme van – írja az uni-ro.com.

4. A golflabdák eredetileg tollból és bőrből készültek

Képzelje el, hogy egy bőrlabdát üt át egy golfpályán! A golf korai napjaiban a labdákat tollakba csomagolt bőrből készítették. Benedvesítet tollakat tekertek a bőr köré, amíg azok meg nem száradtak. Ez időigényes folyamat volt, és mint sejthető, nem a legjobb minőségű golflabdákat hozta létre.

5. Később a golflabdák (valószínűleg) fából készültek

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Amikor a gyártók rájöttek, hogy a tollas golflabdák nem működnek, más anyagokkal kezdtek kísérletezni. Bár kevés konkrét bizonyíték támasztja ezt alá, a golflabdák. sokak szerint fából készültek, mielőtt a modern gyártási módot feltalálták volna. Ha ez igaz, a falabdákat valószínűleg a 14. és 17. század között használták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.