5 milliárdos mentőcsomag Majkáéknak – olvassa a részleteket!

Palkovics László nemrégiben egy interjúban azt mondta, nem valószínű, hogy a kormány enyhít a rendezvényekre vonatkozó korlátozásokon augusztus 15-e után. Megfejelték mindezt azzal, hogy a meccseken azért lehetnek nézők, mert ott nem fogyasztanak alkoholt.

A kijelentés felháborodást váltott ki a zenészek körében

Majka szólalt meg elsőként azt sérelmezve, hogy ha lehetnek focimeccsek, miért tiltják meg a nagyobb koncerteket.

Beindult az úthenger….

Ezt követően több zenekar is bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, arra kérve a kormányt, a tömegrendezvényekre vonatkozóan fontolja meg a döntését, ugyanis rengeteg ember megélhetése függ ettől.

Gulyás Gergely a múlt csütörtöki Kormányinfón bejelentette,

hogy az augusztus 20-i ünnepségek és a tűzijáték is elmarad, valamint egyelőre nem enyhítenek a koncerteket érintő létszámkorlátozáson sem. Hogy utóbbi téren augusztus 15. után lesz-e változás, arról július 29-én döntenek majd.

Herczeg Zoltán különvéleménye

Gerendai Károly is megszólalt…

a Sziget Fesztivál alapítója is egyetért azzal, hogy segítség nélkül az egész zenei szakma tönkremegy. Erről az RTL Klub Híradójában beszélt. Szerinte most már azoknak sincs tartalékuk, akiknek eddig volt is valamennyi, fél évet kihúzni bevétel nélkül ugyanis elég nehéz.

Demeter Szilárd miniszteri biztos azt mondta az RTL stábjának, átfogó mentőcsomagot tesz a kormány elé még ebben a hónapban

A riportban egy 5 milliárd forintos keretösszegről beszélt, amit úgy kell elosztani, hogy ne alanyi jogon járjon a segélyezés, hanem valamilyen ellentételezésért kapják meg a különböző szereplők. Hangsúlyozta:

nem csak a zenészekről beszél, hanem a rendezvényszervezőkről, promóciós irodákról és a játszóhelyekről is. Azt mondta, alapvetően a kissebb bevételű szereplőket akarják segíteni, mert szerinte így igazságos.

A zenészeket segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány

„Jelen pillanatban azzal számolunk, hogy az 500 fő alatti rendezvényeket azért meg lehet tartani, és ha azt lehetővé tesszük, hogy minél több zenekar tarthasson ilyen koncertet szerte az országban, akkor több zenekar kap bevételt” – magyarázta. A riportból az is kiderül, hogy emellett

adnának pénzt klipre és lemezkészítésre is, a klubok pedig bértámogatást kapnának, hogy minél több dolgozót megtarthassanak.

Demeter új indoka…..

Demeter azt is elmondta, hogy a focimeccsek és a koncertek közt a valódi különbség a szektorokra osztás.

„Gondoljuk el azt, hogy egy szurkoló végigjárhatja-e az összes szektort. Nem. Míg egy koncerten azért körbejárhatom szuperhordozóként az egész tömeget”

Szlávik János infektológus ennek kapcsán annyit mondott a Híradónak:

„Én nem látok különbséget egy olyan tömegrendezvényen, ahol az emberek maszk nélkül másfél méteres távolságon belül vannak.”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük