Mint a mesében! Csütörtökön Orbán megemlítette, estére engedélyezték, péntek délben aláírták: 5 millió kínai vakcina a spájzban!

Micsoda mázlista ez a kínai vakcina! csak megszületnie volt nehéz – ahogy ezt mifelénk mondani szokták. Szijjártó vakcinafelelős miniszter kifürkészte, hátranézett és látta a tömött sorokban mögötte puposkodó kollégáit, akik el akarták happoli előle a cuccot, hát vett belőle a köz pénzén 5 millió fiolával!

Igazi sikertörténet!

“Az OGYÉI engedélyének kiadása után megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban”

– írta a külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán.

“Ennek értelmében hazánk két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól.

A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt valósul meg.

Ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, emberek ezreinek életét menthetjük meg és hamarabb tudunk sort keríteni a korlátozások feloldására.

Ugyanakkor nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart a Vajdaságban.”

Közleményt adott ki pénteken a Magyar Orvosi Kamara a szokatlan eljárásmódról,

mellyel Magyarországon tegnap a kínai vakcinát engedélyezték. Az orvosok az európai és hazai gyógyszerbiztonsági szabályok betartását hangsúlyozzák az írásban. A MOK ezzel a közleményével arra reagált, hogy a kormány tegnap a módosította azt a rendeletet, amely a vakcinák engedélyezését teszi lehetővé Magyarországon, így a kínai Sinopharm-vakcinát az AstraZenecáéhoz hasonlóan – az OGYÉI szakértőinek vizsgálata nélkül – engedélyezték itthon.

Ahogy korábban mi is megírtuk, egy friss kormányrendelet lehetővé teszi, hogy gyógyszert és vakcinát is úgy engedélyezzen a kormány itthon, hogy az OGYÉI-nek (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek) arra nem kell külön szakmai vizsgálat után rábólintania. A magyar kormány nemcsak az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) engedélyeztetési folyamatát kerüli meg, hanem gyakorlatilag az OGYÉI-t is, hiszen így nincs szükség a gyártás és a vakcina külön hazai ellenőrzésére sem – most már nemcsak az EU országokban elfogadott vakcinák esetén, de a tagjelölt országokban engedélyezett oltóanyagoknál is. A kormányrendelettel gyakorlatilag mind – az egyébként már engedélyezett – Szputnyik V-öt, mind a kínai Sinopharm vakcinát engedélyezni lehet soron kívül is, utóbbival ugyanis már novemberben több mint egymillió kínai állampolgárt oltottak be, és Szerbiában például engedélyezett, ami tagjelölt ország.

Pénteken a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a módosításra

Az oltások iránti szakmai és lakossági bizalom erősítése érdekében a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra hívja fel a kormány és az illetékes hatóságok figyelmét, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a továbbiakban is csak a gyógyszerbiztonsági szabályokat transzparensen követve, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak is megfelelő bevizsgálás után engedélyezze a készítmények forgalomba hozatalát.

– írják.

A MOK közleménye szerint ez azért fontos, hogy a készítményeket az orvosok is jó lelkiismerettel, szakmai meggyőződéssel ajánlhassák és adhassák be.

blöff

3 hozzászólás

 • 2021.01.29 - 17:14
  Közvetlen hivatkozás

  Na és a Fidesz-szavazókon kívül kit fognak oltani ezzel a kínai cuccal? Mert aki tudja, hogy az OGYÉI megkerülésével hozzák ide a kínai vakcinát, egy törvénymódosítással, az tuti, hogy nem fogja ezzel oltatni magát. Bár én kizárólag akkor engedtem volna a kínai vakcinát, ha az EU is rábólint. Amit ez a kormány művel az oltóanyag körül, az kabaréba illik. Mit keres orbán és szíjjártó a vakcinák körül? Talán már oltóanyag szakértők is? A világon semmihez se értenek, így hát ne nyilatkozzanak,ne ugraburáljanak vakcina-ügyben, bármennyire is magamutogatóak, orbán, és szíjjártó is, most hagyják a szavahihető szakemberekre ezt a dolgot. Mert sajnos orbán és szíjjártó, sőt a kormány többi tagja se nem szakértő, se nem szavahihető.

  Válasz
 • 2021.02.02 - 18:06
  Közvetlen hivatkozás

  Csak a mellét veregeti ez az elmebeteg hitler utánzat OV,, öt semmi nem érdekli csak a 2022 es választás ezért még az anyját is eladná ez a patkány— hogy emberek hullanak az annál jobb,, igy marad elég nyu
  gdij amit el lehet lopni, aljas szemét !!!

  Válasz
 • Visszajelzés: Napi neba! Az uniós Moderna-keretünknek csak a felét hívtuk le! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük