Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint, ha Patyi Andrásnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának nincs takargatnivalója, akkor hozza nyilvánosságra az EU ellenőrei által feltett összes kérdést és az arra adott intézményi válaszokat, amelyek az európai uniós források intézményi felhasználására vonatkoznak.Nyomozás Orbán kedvenc egyetemén

Hadházy Ákos vasárnapi közleményében arra reagált, hogy Patyi András szerint szervezett kampány indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és személye ellen. Az NKE rektora az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: az egyetem minden hivatalos vizsgálatnak örömmel áll elébe, mert „nincs takargatnivalónk, és mert így kiderül az igazság”.

Az LMP-s politikus közleményében az áll: az NKE rektora politikai alapú támadásokat emleget, de az LMP szerint ez megalapozatlan, mivel a bűnüldöző hatóságok Hadházy Ákos feljelentése alapján nyomozást indítottak az egyetem ellen súlyos visszaélések gyanúja miatt.

Hozzátette, az LMP kifejezetten üdvözli, hogy a rektor figyelemmel kíséri a párt azon listáját, amelyen azokat nevesítik, akiket a kormányváltás után először felelősségre vonnának: „jó oka van arra, hogy komolyan vegye azt”.

Hadházy Ákos április 27-én az uniós források szabálytalan felhasználásával vádolta meg az intézményt, úgy fogalmazott, az unió ellenőrei rendkívül súlyos visszaélések gyanúit vetették fel. Az NKE aznap közleményben visszautasította az LMP „politikai támadását”.

Május 8-án sajtótájékoztatón az egyetem vezetői bejelentették: az intézmény honlapján közzétette a közelmúltban támadott uniós fejlesztési projektjei közérdekű dokumentumainak teljes anyagát. Patyi András azt mondta: a projektekben semmilyen szabálytalanság nem történt.

(Forrás: MTI)HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét