584 oldalas könyv készült Áder elmúlt három évéről

Áder János államfő az általa nyolc évvel ezelőtt teremtett hagyományhoz igazodva jelentette meg aktuális beszámolóját – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.

584 oldal és mennyi minden kimaradt…..

Áder második megbízatásának első három évét összesen ötszáznyolcvannégy oldalon mutatja be az Elnöki beszámoló. Az interneten elérhető kiadványt az alábbi fejezetcímek tagolják:

  • A teljesítmény megbecsülése,
  • a Normativitás,
  • a Tisztelet és lelki kiegyezés,
  • az Új gesztusok,
  • a Magyar érdekek képviselete
  • és a Környezeti fenntarthatóság.

A KEH kedvcsinálója szerint

“a Normativitás tematikán belül szót ejt például azokról a jogszabályokról, amelyeket visszaküldött az Országgyűlésnek, azokról, amelyekkel kapcsolatban alkotmánybírósági kontrollt kért, de azokról is, amelyeknek – alapos mérlegelés után – a kihirdetését kérte.”

A teljesítmény megbecsülése fejezetben

Áder János beszámol a többi között a 2018-as Semmelweis-emlékév megnyitásáról, a Corvin-lánc és a Szent István-rend átadásáról, találkozásáról a Szilícium-völgyben dolgozó magyar kutatókkal, a Nemzeti Táncszínház megnyitójáról, illetve koszovói látogatásáról a KFOR-kontingensnél.

A Normativitás tematikán belül szót ejt például azokról a jogszabályokról,

amelyeket visszaküldött az Országgyűlésnek, azokról, amelyekkel kapcsolatban alkotmánybírósági kontrollt kért, de azokról is, amelyeknek – alapos mérlegelés után – a kihirdetését kérte.

A köztársasági elnök számos megemlékezésen rótta le kegyeletét

– derül ki a Tisztelet és lelki kiegyezés fejezet beszámolóiból, míg az Új gesztusok címszó alatt szót ejt például határon túli diákok fogadásáról és a Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia Társadalmi Bizottságának alakuló üléséről.

A Magyar érdekek képviselete fejezetben

kitér a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírására, látogatására Csángóföldön, valamint találkozóira a szomszédos országok államfőivel.

A Környezeti fenntarthatóság fejezetben

az elnök beszámol részvételéről az ENSZ vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó ülésén, valamint a tavaly októberben, Budapesten megrendezett Víz Világtalálkozóról.

Aminek mindenképpen a könyvben lenne a helye…..

Vázsonyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük