A gésák a 17. század kurtizánjai nyomán tökéletességig fejlesztették a szórakoztatás művészetét. A fiatal nők kezdetben kényszerből, később kizárólag szabad akaratukból kerültek be a gésaközösségekbe, ahol hosszú tanulóéveket töltöttek azzal, hogy megfeleljenek a velük szemben támasztott követelményeknek.

A gésák neve egybeforrt a nőiességgel,

ám az általuk elsajátított praktikák nagy része szigorúan titkos, és csak a tanárok adhatják tovább diákjaiknak. Akadnak azonban olyan gésa-titkok, melyek szélesebb körben is ismertek, cikkünkben most ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat, amit a mindennapokban is sikerrel alkalmazhatnak a hölgyek.

- Hirdetés -

A beszéd

A gésák beszéde világos és egyértelmű, a lányok szókincse pedig igen gazdag. Hangjuk megnyugtató és bársonyos, ami nem meglepő, hiszen éveken át tökéletesítik beszédstílusukat. Íme néhány tipp, amivel akár rövid idő alatt is látványos eredményt érhetünk el.

  • Vegyük fel a hangunkat egy hangrögzítővel, majd kísérletezzünk az intonációval. A beszédnek simának és nyugtatónak kell lennie.
  • Szabaduljunk meg minden káromkodástól és szükségtelen töltelékszavaktól.
  • Mindig gondoljuk végig, hogy mit akarunk mondani, ezzel garantálható, hogy kevesebb legyen az ismétlődő szó és a szünet a mondanivalónkban.

Kéztartás

illusztráció: liked.hu

A gésa kezei mindig láthatók és a figyelem középpontjában vannak, ezért az egyik fő „munkaeszközük”. Fontos, hogy ápolt legyen a kezük és képesek legyenek megfelelően használni függetlenül attól, hogy milyen váratlan helyzetbe kerülnek.
Fontos, hogy mindig maradjunk elegánsak. Például, ha valamit át kell adnunk az asztal fölött, akkor a könyökeink maradjanak szorosan a testünk mellett.

  • A körmöket mindig tisztán kell tartani és gondozni. Ne féljünk több időt tölteni a fürdőben, bátran használjunk maszkokat és kézkrémeket
  • ezeket akár kombinálhatjuk például a kedvenc sorozatunk egy-egy epizódjának megnézésével is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét