Connect with us

Ez a nap

Ellehetetlenítik a civil szervezeteket

Megosztás

A Magyar Liberális Párt az alapvető jogok biztosához és az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy vizsgálják meg a pécsi civilellenes nyilatkozatot – jelentette be a párt elnöke egy keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Gyengül a demokratikus kontroll

Fodor Gábor arra reagált, hogy a múlt hét csütörtökön a pécsi „Soros-kampányközpont” létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a városi önkormányzat közgyűlése.

Az ügy felháborító, mert az Emberség Erejével Alapítvány is olyan civil szervezet, amelyre szüksége van a társadalomnak – jelentette ki a független képviselő.

A pártelnök kitért arra is, hogy kezükbe került a kaposvári Szita Károly levele, amelyben a polgármester azzal fordult kollégáihoz, álljanak ellen annak, hogy Soros György irodákat nyithasson a civil szervezeteknek a különböző városokban. Azt mondta, hogy Szita Károly ez ügyben tett lépéseit és kijelentéseit is elítéli.

Fodor Gábor kijelentette, ha ellehetetlenítik a civil szervezeteket, akkor azzal a demokratikus kontroll gyengül. Egyúttal tiltakozott az ellen is, hogy Soros Györgyből ellenséget kreáljanak.

A sajtótájékoztatón részt vett a Liberálisok pécsi vezetője, aki arról beszélt, hogy a város gazdálkodása szakadékban van.

Hiába állította azt Páva Zsolt polgármester 2015-ben, hogy a városnak nincs adóssága, most ott tartanak, hogy tulajdonképpen megszűnt az önkormányzatiság, mert a városi ingatlanok jó részén állami jelzálog van – tette hozzá Ágoston Andrea.

Pécsnek nincs élő gazdasága, nem vezet oda rendes út, a településen nincsenek rendes munkahelyek – mondta a politikus.

(Forrás: MTI)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük