7 másodperce volt a Hableánynak - azonnal elsüllyedt! - tudósítás Dél-Koreából..... - Városi Kurír

Sorting by

×

7 másodperce volt a Hableánynak – azonnal elsüllyedt! – tudósítás Dél-Koreából…..

A korábbi információk alapján a a 60 fő befogadására alkalmas Hableány sétahajó északnak haladt szerda este 21.05-kor, amikor a Margit hídnál utolérte és elsodorta a mögötte érkező nagy utasszállító hajó. Ez utóbbi a Viking Sygin nevű svájci illetőségű, a németországi Passauba tartó hotelhajó lehetett.

Hirdetés

A Vesselfinder útvonalkövető funkciója alapján

a Viking Sygin és a Hableány keresztezte egymást útját a Margit hídnál, majd a Viking Sygin nem sokkal később kikötött a Carl Lutz rakpartnál Újpesten, és jelenleg is ott áll.

Az utasszállító kapitányát az éjszaka kihallgatta a rendőrség – közölte Pál Adrián.

AZ ÜGYBEN BÜNTETŐELJÁRÁS FOLYIK HALÁLOS TÖMEGSZERENCSÉTLENSÉGET OKOZÓ VÍZI TÖMEGKÖZLEKEDÉS VESZÉLYEZTETÉSE CÍMÉN.

7 másodperce volt a hajónak

AZ ÜTKÖZÉSKOR A HAJÓ AZONNAL AZ OLDALÁRA FORDULT ÉS HÉT MÁSODPERC ALATT ELSÜLLYEDT

– közölte Pál Adrián. A baleset pontos körülményeinek feltárása szakértők bevonásával folyik, írta az index.

Mind a hét túlélő dél-korai állampolgár,

ahogyan mind a hét, már megtalált halálos áldozat is, így a két fős magyar személyzet nincs meg, ahogyan további 19 dél-koreai utas sem. Keresésüket a Duna teljes magyarországi szakaszára kiterjesztették.

Mindez Dél Koreából….

Csütörtökön Budapestre utazik Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszter a szerda esti dunai hajószerencsétlenség miatt – jelentette be csütörtökön Kim In Csol, a szöuli külügyminisztérium szóvivője.

“Kang miniszter a baleset helyszínére utazik, hogy személyesen irányítsa munkatársaink munkáját”

“A koreai kormány olyan döntést hozott, miszerint az eltüntek felmutatása érdekében speciális vízi mentő egységet, a baleset okainak kiderítése érdekében pedig a Szevalhó komp balesetben gyakorlatot szerzett szakember csoportot küld Magyarországra. Erről egyeztettek a magyar féllel is. Egy hajózási szakértő közben aggodalmát fejezte ki, mivel a hableány 70 éves hajó. Véleménye szerint egy ilyen korú, és ekkora méretű hajó már nem lenne szabad, hogy utasokat szállítson, mert bármilyen jól van karbantartva, az anyagfáradás okán nem lehet biztonságos.”

-írta közösségi oldalán a Dél-Koreában élő Eugenia S. Lee.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint Mun elnök egy külön rendelkezéssel a saját kezébe vonta össze a budapesti hajó baleset ügyét. A 19 fős segítő delegáció már felszállt Incheon reptérről a Budapestre tartó külön gépre. Minden parlamenti párt törölte a programját a magyarországi baleset miatt. A hét koreai halott mellett találtak egy magyar áldozatot is.

“Az öt legnagyobb, legnézettebb tv csatorna semmi mást nem ad, mint folyamatos jelentést a budapesti hajó balesetről.

Fél órája Mun Dzse In elnök beszédet tartott a televízióban, ebben azt mondta, hogy egyrészt kérik a magyar kormányt, hogy találják meg a koreai eltűnteket, másrészt szaksegítséget küld a koreai kormány a kutatáshoz, a repülő délután kettő körül indul, azaz valamikor most, vagy már el is indult Budapest felé. 5 családot értesítettek már, őket is viszik Budapestre amint útra készek.

Egyelőre senki senkit nem hibáztat, várják a híreket, amik reggel óta csak nagyon lassan érkeznek. Magyarországon élő koreai idegenvezető is megszólalt az imént, ő azt mondta, hogy ők maguk szokták figyelmeztetni az utasokat, hogy fel, illetve leszálláskor vigyázzanak, még nem tapasztaltak olyat, hogy az utasok biztonsági felvilágosítást kaptak volna valaha (itt az kötelező). Mindazonáltal a hölgy nagyon kedves volt, azt mondta, hogy véleménye szerint azért nincs ilyen oktatás, mert nem volt még példa balesete, legalább is mióta ő ott él, nem fordult elő. Ebben a pillanatban a külügyminisztérium sajtótájékoztatót kezdett. Elsőként hangsúlyozták, hogy a magyar hatóságok mindent elkövetnek az eltűntek megtalálása érdekében, bár a körülmények igen kedvezőtlenek.”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.