Gorillakölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben szombaton – mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője telefonon az MTI érdeklődésére.

[mnky_ads id=”3427″]

A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök

Az anyaállat, N’Yaounda és a kölyök is jól van. Egyelőre nem tudni a nemét és a súlyát, mert nagyon szoros kapcsolat van az anya és a kicsi között, nem adja ki a kezéből, arra pedig nincs ok, hogy erőszakkal elvegyék tőle – magyarázta Hanga Zoltán

A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhímje. Az anyának ez már a második kicsinye – tette hozzá. Az újszülött gorillák súlya egy kilogramm körül szokott lenni.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1989 óta foglalkoznak gorillák tartásával. Az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik. Közülük hárman felnőttek és elkerültek másik állatkertbe. A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök.

Még nem tudják pontosan, mikor láthatja a közönség a kis gorillát, de a két ünnep között már biztosan.

A gorillák kritikusan veszélyeztetett állatok, és megmentésükben az állatkerti szaporításnak is nagy jelentősége van. Minden egyes kis gorilla születése egy lépés ebbe az irányba.

(Forrás: MTI)

​[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét