77-re emelkedett a nyilvántartásba vett jelölőszervezetek száma

Újabb három jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ezzel 77-re emelkedett a nyilvántartásba vett pártok száma. Négy évvel ezelőtt összesen 71 pártot vett nyilvántartásba a bizottság.

Több párt akar indulni, mint négy éve

Az NVB korábban már nyilvántartásba vett jelölőszervezetként 74 pártot, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok közül kilencet.

A testület pénteki ülésén további három pártot vett nyilvántartásba, ezek – a kérelmek beérkezési sorrendjében – a következők: Elégedett Magyarországért Mozgalom (EMMO), Oxigén Párt, Platón Párt.

Az NVB visszautasította a Szent György Szövetség Szvitek Attila Imre Pártja nyilvántartásba vételét, mivel a szervezet a választás kitűzésekor nem szerepelt a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában.

A 2014-es országgyűlési választásra 71 pártot és 13 országos nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság. Az Országos Bírósági Hivatal nyilvántartása szerint mintegy 250 párt volt jogerősen bejegyezve az április 8-ai voksolás kitűzésekor.

A határozatok nem jogerősek, ellenük három napon belül felülvizsgálat kérhető a Kúriánál.

(Forrás: MTI)

One thought on “77-re emelkedett a nyilvántartásba vett jelölőszervezetek száma

  • A hölgy európai képviselői ideje alatt /saját szerelméről/ volt ideje könyvet írni az általunk biztosított fizetésért.!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük