Sorting by

×

“Kormányközlés”: cirka 8 millióan nem töltötték ki a nemzeti konzultációt – azért ők a kisebbség véleményét veszik inkább alapul!

A NER szerint fantasztikusra sikeredett a nemrég zárult nemzeti konzultációs cucc, mert 1.4 millióan -beleértve a Nerbot automata válaszait is- éltek a lehetőséggel, hogy kifejezzék véleményüket a feltett kérdésekről. Az eredmény hasonlít a Rákosi-korban mért statisztikákhoz: “a válaszadó magyarok minimum 90 százaléka egyetért az Orbán-kormánnyal”.

Szóval csak 8.000.000 nem ért egyet…

A legújabb nemzeti konzultációt 1,4 millió ember töltötte ki, az első eredményeket kedden tették közzé a Magyarország kormánya Facebook-oldalon. Ezek alapján a kitöltők

  • 94 százaléka egyetért a minimálbér 200 ezer forintra emelésével,
  • 95 százaléka egyetért a gyermeket nevelő családok adó-visszatérítésével,
  • 98 százaléka egyetért a családtámogatások és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmével,
  • 91 százaléka egyetért a hitelmoratórium meghosszabbításával.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette a további eredményeket, a válaszadók

  • 96 százaléka egyetért abban, hogy Magyarországot meg kell erősíteni azért, hogy meg tudjunk felelni az új kihívásoknak egy veszélyesebb korszakban is,
  • 98 százaléka egyetért abban, hogy Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett, és „nem engedhetünk Brüsszel zsarolásának”,
  • 97 százaléka egyetért abban, hogy a gyermek nevelése kizárólag a szülők feladata és felelőssége,
  • 99 százaléka egyetért abban, hogy ne a családok, hanem a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenység árát,
  • 94 százaléka egyetért abban, hogy szükség van magyar vakcinagyárra.

Szentkirályi Alexandra azt is hozzátette, hogy

a kormány számára a konzultáció eredménye mindig irányadó, ezért napirenden vannak ezek a kérdések, később a döntésekről is beszámolnak.

Emlékeznek?

Azt, hogy mennyire vehető komolynak a senki által le nem ellenőrizhető számadat a reagálókról, sem arról, hogy mire ikszeltek a válaszadók, mi sem bizonyítja jobban, mint

Háttér

Emlékeznek még, amikor 2020 szeptemberében egy „Nerbot” nevű felhasználó 18 darab, összesen 25 órányi videót töltött fel a Youtubera, melyen az látható, hogy egy automata cucc hamis nevekkel, véletlenszerű válaszokkal tölti fel a kormány nemzeti konzultációjának legutóbbi online felületét? Ami jó, azon minek változtatni? – elvet követi a regnáló, Orbániában a helyzet változatlan!

2021-ben a helyzet változatlan….

Több, mint 10 órája töltögeti folyamatosan a nemzeti konzultációs íveket az a bot, amit Tomanovics Gergely hozott létre, alább megtekinthető élőben is.

Ennyire biztonságos a rendszer, hogy még mindig nem tűnt fel az oldal gazdáinak, és ilyen hiteles lesz a konzultáció eredménye is.

“Az idei nemzeti konzultációt kicsit bonyolultabb automatikusan random kitölteni, de nem túl sokkal

Csak várni kell 2-3 másodpercet, amíg a robot megkapja a generált címre az e-mailt. A bot amúgy sokkal gyorsabb lenne, csak a videó kedvéért van beépítve késleltetés, hogy látható legyen, amit csinál – egyébként percenként úgy 25-30 konzultációt tudna kitölteni.

Kormányreakció:

…és, hogy mindez mennyibe fáj nekünk?

Kapcsolódó

 

"Kormányközlés": cirka 8 millióan nem töltötték ki a nemzeti konzultációt - bár ők a kisebbség véleményét veszik inkább alapul!
illusztráció: V.K.
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.