Connect with us

Ez a nap

Jövőre is pártosan vizsgálódik az ÁSZ

ász
Megosztás

Átadta az Országgyűlésnek az Állami Számvevőszék a jövő év első felének ellenőrzési tervét, amelyből kiderül, hogy az ellenőrzést végző szervezetek – az adóhivatal és az államkincstár – vizsgálatát, illetve a pártok, a költségvetési támogatásban részesülő pártalapítványok és alapítványok gazdálkodásának ellenőrzését is folytatják..

Ezek a pártok és pártalapítványok számíthatnak az ÁSZ átvilágítására a 2015-2016. évre vonatkozóan: az MSZP alapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány, a Jobbik Magyarországért (Gyarapodó Magyarországért) Alapítvány, az LMP alapítványa, az Ökopolisz Alapítvány, a Demokratikus Koalíció alapítványa, az Új Köztársaságért Alapítvány, a Váradi András (Együtt Magyarországért) Alapítvány, a Liberális Magyarországért Alapítvány, vagyis Fodor Gáborék pártja, a Párbeszéd alapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány.

Az első féléves listán a Fidesz és pártalapítványa, valamint a KDNP nincs rajta.

Az ÁSZ közleményéből kiderül: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal esetében egyebek mellett a társasági adóval kapcsolatos tevékenységeket értékelik.

A Magyar Államkincstár gazdálkodásának ellenőrzése során a számvevők azt mérik fel, hogy a szervezet az államháztartáson kívüli szervezeteknek nyújtott támogatások kontrollját megfelelően végezte-e.

Az ÁSZ ellenőrzi a 2016. október 2-án megtartott országos népszavazás lebonyolításához felhasznált pénzeszközök elszámolását és az időközi választásokra fordított pénzeszközök felhasználását.

A következő félévben az ÁSZ megkezdi a sürgősségi betegellátás rendszerének ellenőrzését, illetve vizsgálat alá vonja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Villamos Művek Zrt. működését, gazdálkodását.

A számvevőszék tájékoztatása szerint megkezdik a közoktatás ellenőrzési rendszerének értékelését is.

Amennyiben elkészül a 2019-es költségvetés tervezete az első félévben, arról szintén véleményt fogalmaznak meg – közölte az ÁSZ.

(Forrás: MTI, HVG)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük