Itt a vége! - 84 percig élt a magyar álom, aztán 0 : 3 lett! - Városi Kurír

Sorting by

×

Itt a vége! – 84 percig élt a magyar álom, aztán 0 : 3 lett!

Nagyszerűen játszott és megérdemelt volna legalább egy pontot a magyar labdarúgó-válogatott, amely Portugália ellen 84 percen át tartotta a gól nélküli döntetlent, de a hajrában az Eb-címvédő a kétgólos Cristiano Ronaldo vezetésével 3-0-ra nyert.

Hirdetés

Egészen a 84. percig nagyon kiélezett volt a küzdelem, 3-0-ra kikapott a magyar válogatott Portugáliától a labdarúgó Európa-bajnokságon

A vendégek, bár végig fölényben futballoztak, igazán nagy nyomást – egy rövid periódust leszámítva – nem tudtak gyakorolni a magyar kapura, Gulácsinak azonban így is volt három-négy bravúrja. A magyarok lesgólig jutottak a második félidőben,

a portugálok viszont Guerreiro megpattanó lövésével vezetést szereztek a 84. percben, három perccel később Cristiano Ronaldo büntetőből megduplázta az előnyt, a hosszabbításban pedig végleg bebiztosította a győzelmüket.

A találkozó kezdetére több mint 55 ezer néző gyűlt össze a Puskás Aréna lelátóin,

a magyar válogatott törzsszurkolói teljesen megtöltötték a számukra kijelölt, kapu mögötti szektort. A mérkőzés előtt az önkéntesek látványos bemutatója vezette fel az összecsapást: előbb egy hatalmas, az egész pálya hosszában kiterített, Budapest feliratú Eb-molinót fektettek le a Puskás Aréna gyepére, majd a szurkolók hangos üdvrivalgása közepette a két válogatott mezeit ábrázoló óriási drapériákat feszítettek ki.

A magyar himnusz alatt

a hazai drukkerek egész szektoros élőképpel – amely a budapesti Hősök terén látható Gábriel arkangyal szobrot mintázta -, illetve egy “Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország” feliratú kiírással készültek. A portugál szurkolók egy félszektoros zászló kifeszítésével adták meg az alaphangot csapatuknak.

Hirdetés

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Portugáliával szemben: négy döntetlen mellett ez volt a tizedik veresége.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.

Kapcsolódó

 

magyar

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.