Városi kurír
A napi fontos.

85 éves Belmondo

0 86

A francia film szupersztárja a halál széléről tért vissza: 2001-ben agyi katasztrófa érte. Hét évbe telt, amíg Belmondo újra megtanult járni és beszélni.
[mnky_ads id=”10551″]

Az 1933-ban született Jean-Paul Belmondo ezt nevezte élete legnagyobb kihívásának. A nyilvánosság előtt sohasem panaszkodott, de nagyon nehezen viselte, hogy meg kell küzdenie minden lépésért és minden mondatért.

Filmes karrierje a hatvanas években kezdődött, amikor a Kifulladásig című filmben az új nemzedék hősét alakította. A francia film Új Hullámának egyik sztárja lett, aki azután közönségfilmekben kamatoztatta a népszerűségét. Közben nem feledkezett meg a színpadról sem: legendás volt alakítása Cyrano de Bergerac szerepében.
[mnky_ads id=”10552″]

Agyi katasztrófája után először 2008-ban állt újra a kamerák elé. A kalandhős immár szerény és bölcs öreggé változott. Most új forgatás előtt áll: a testhezálló szerepben egy öreg kaszkadőrt alakít, aki megszökik a nyugdíjas otthonból, hogy újra felkeresse egykori nagy szerelmét Itáliában. Jean-Paul Belmondo, aki 85. születésnapját ünnepli, még erőt gyűjt a filmhez, hiszen energiája már nem a régi. De tudatában van annak, hogy egy egész nemzedék szimbólumaként csakis hozzá méltó alakítást fogad el tőle a közvélemény Franciaországban és külföldön.

Lengyel Miklós

Globoport
[mnky_ads id=”10553″]

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ