91 ezer magyar munkája szűnhet meg! Az Ön széke biztos, hogy biztos?

Az EU-ban dolgozó alkalmazottak 2,3 százaléka végzett bizonytalan munkát 2016-ban. Ez annyit tesz, hogy munkaszerződésük nem haladta meg a 3 hónapot. Az a félelem, hogy ezeket a szerződéseket meghosszabbítják-e és a bizonytalanság közel százezer magyar munkavállaló és családjuk mindennapjainak kísérője.

Inog a kolbászból lévőnek hitt kerítés?

A most napvilágot látott foglalkoztatási adatok szerint ez alig több mint 91 ezer magyar dolgozót érint. Ezek a rövid távú szerződések nagy arányban az erdőgazdaságban, a mezőgazdaságban és a halászatban a legelterjedtebbek. Olyannyira, hogy ezekben az ágazatokban a dolgozók 8,1 százalékát érintik – derül ki az Eurostat legfrissebb statisztikáiból.

Hazánk messzire szakadt fiai és lányai az európai átlag alatt rendelkeznek bizonytalan szerződésekkel. A lista élén torony magasan Horvátország (8,4%) végzett, a franciáknál (4,8%), spanyoloknál (4,7%) és a lengyeleknél (4,5%) is több, mint kétszer annyian rendelkeznek három hónapot meg nem haladó szerződéssel, mint az EU-s átlag.

Ilyen téren legjobban a románok állnak, ugyanis az Eurostat adatai szerint ott csupán a dolgozók 0,2 százalékát érint ez a probléma, de ugyancsak előkelő helyen vannak a csehek és a németek is 0,4, illetve 0,5 százalékos aránnyal.

(forrás: pénzcentrum.hu)

Majdnem mi, magyarok vagyunk a legrövidebb ideig idősek Európában

A nagy félreértés Európa keleti és nyugati fele között

Az EU a megállapodás nélküli Brexit következményeire készíti fel a brit cégeket

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest