95 százalékos kedvezményt adott a plakátokra Orbán barátjának cége

Garancsi István cége, az ESMA Reklám Zrt. üzleti alapon nehezen értelmezhető 95 százalékos árengedményt adott a választási kampány idejére a lámpaoszlopos elefántfül reklámtáblákra. A hirdetési helyek a kampány első napjára el is fogytak. Naná, hogy a Fidesz örülhet ennek a leginkább, bár az MSZP is tudott vásárolni reklámhelyeket.

Az ESMA Zrt. a választási kampány teljes időtartamára csupán 10 ezer forintos bérleti díjat számol fel a lengőkaros reklámtábláiért.

Az Orbán Viktor jó barátjaként ismert Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. a normál üzletmenetben legkevesebb egy hónapra köt szerződést a partnereivel. Az elefántfülnek titulált lengőkaros szerkezet havi díja a múlt évben 90 ezer, az idén januártól 110 ezer forint. Az 50 napos kampányidőszak – mivel minden megkezdett hónapra teljes díjat kell fizetni – a jelenleg érvényes listaár szerint 220 ezer forint lenne. A cég azonban megelégszik ennek 4,5 százalékával!

Garancsiék tavaly novemberben 300 millió forintos megrendelést kaptak a Miniszterelnökségről. A Soros-terves nemzeti konzultáció két hónapos kampányához 4500 darab táblát adtak bérbe jelentős engedménnyel, de még akkor is a mostani kampányár négyszeresét kérték.

A 24.hu megkérdezte az ESMA Zrt.-t, hogy mely pártokkal kötött szerződést, és azok milyen arányban részesednek a reklámhelyekből. A cég egyelőre nem válaszolt, de az utcán már látható, hogy a Fidesz hirdetései már megjelentek az oszlopokon. Azt is tudhatjuk, mivel az MSZP nyilvánosságra hozta, hogy a párt 3300 helyet vásárolt az ESMA-tól, de a szocialista plakátokat csak később helyezik majd ki.

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Orbán barátjának újabb több százmilliós üzlete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük