96 titkos határozatot hozott az Orbán-kormány azelmútnégyévben

A negyedik Orbán-kormány sem hagyta abba az úgynevezett 3000-es határozatok termelését, május óta már kilencet elfogadtak. Azt valószínűleg sosem tudjuk meg, ezekben miről döntöttek.

Orbán Viktoron és kormányának tagjain kívül legfeljebb néhány tucat ember tudja, mi az a 96 fontos döntés az elmúlt négy évből, amit annyira titokban kell tartani, hogy semmilyen módon nem nyilvános, úgynevezett 3000-es kormányhatározatban kellett rögzíteni.

Ezek lehetnek akár tízmilliárdnyi közpénzt felemésztő döntések éppúgy, mint a lakosság életét alapvetően befolyásoló intézkedések

– mégsem tudhat róluk szinte senki. Talán csak évtizedek múlva derülhet ki, miről szólnak.

A harmadik Orbán-kormány 2014-2018 között összesen 96 ilyen titkos kormányhatározatot hozott, az új Orbán-kormány pedig idén május és július között újabb kilencet – derült ki a Miniszterelnöki Kormányiroda által a Zoom.hu közérdekű adatigénylésére küldött válaszból. Mivel az ilyen kormányhatározatoknak nemcsak a tartalma, de még a címe is minősített adat, csak a darabszámot közölték.

A rendszerváltás utáni kormányok az elmúlt 28 évben több ezer titkos kormányhatározatot hoztak, ezek nagy része még ma is érvényben lehet és hathat a mindennapi életünkre, anélkül, hogy egyáltalán tudnánk a létezésükről.

(Forrás: Zoom)

Kapcsolódó:

Titkosította a kormány a Budapest-Belgrád vasútépítés megvalósíthatósági tanulmányát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük