99 vs. 1 - nyugtalanítónak, nagyon hamisnak érzem az egészet - Városi Kurír

Sorting by

×

99 vs. 1 – nyugtalanítónak, nagyon hamisnak érzem az egészet

Nem mondhatjuk, hogy derült égből jött a villámcsapás, hiszen hazánk fölött az égen viharfelhők gyűlnek: de a felhők eloszlatásának szándékával elindult a 99 Mozgalom!

Hirdetés

Nem értem a dolog szimbolikáját, nem értem, nem is érzem a valóságra vonatkoztatott jelentését

Van már “mozgalmunk”, több is, mint kellene: van újnyilas, és van például Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalma. Az újnyilas elnevezés – Mi Hazánk Mozgalom – durván erőszakosnak, kirekesztőnek, Márki-Zayé pedig számomra illuzórikusnak, tárgyilagosan megítélve ostobának vagy hazugnak tűnik.

És akkor itt az újabb “mindenki mozgalma”, a 99.

Elnézem az alapítók névsorát, és elszégyellem magam: biztos nekik van igazuk..!

Mégis, nagyon nyugtalanítónak, nagyon hamisnak érzem az egészet.

Sem Karácsony, sem a többiek, az alapítók nem gondolhatják, hogy létezik fontos ügy, amely mögé fölsorakoztathatják a magyar társadalom 99 százalékát… Szerintem az sem gondolható, hogy a “megtévesztett fideszesek” valós érdekeit is a 99 fogja képviselni.

Alapvető érdekünk az alkotmányos, demokratikus jogállam újjáépítése. Meg kell feszülnünk azért, hogy ehhez a választók minimális többségét megnyerjük…

 

99

A “perverz újraelosztás”

Nem állíthatjuk, hogy a Fidesz nem igyekezett meglehetősen széles rétegek materiális, valóságos érdekeinek is megfelelően politizálni: erről szól minden, ami a “perverz újraelosztás” fogalmába sorolható. Aki a perverz újraelosztáson változtatni akar, létező, valóságos érdekekbe ütközik.

Nem várható az sem, hogy akik a Fidesz gyalázatos, nyilas hagyományokat fölelevenítő sorosozó zsidózása, brüsszelező és migránsozó uszítása vad kényszerképzetének rabjai, hirtelen megvilágosodva fölismernék, hogy valójában a 99-hez tartoznak…

Modern társadalmak különböző érdekek és érzelmek, elvek szerint megosztottak. A demokratikus politika föladata újra meg újra egyensúlyt teremteni közöttük.

A magyar tarsadalom nem tekinthető modernnek: szélsőségesen polarizált.

Ennek megszüntetése persze fontos cél, de 99 még ilyen célért sem szedhető össze – jó, ha lesz mondjuk 53…

Szóval nem értem, mit akar jelenteni a 99…

Mindent el kell követni a békés rezsimváltásért – de 99-ezéssel a kiélezett, súlyos küzdelmet nem lehet megúszni, legföljebb elveszíteni vagy föladni…

Kapcsolódó

99

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “99 vs. 1 – nyugtalanítónak, nagyon hamisnak érzem az egészet

 • 2021.05.17 - 07:02
  Közvetlen hivatkozás

  A 99-esezés az előválasztásról, a kampányról szól, témaként szolgálhat, bekerülhet a fideszmédiába is, ha máshogy nem, úgy, hogy támadják a tagjait, így valamennyi nyilvánossághoz jut. Nincs azzal semmi baj, ha különböző rétegekhez tartozók kiállnak egy politikus, egy eszme mellett.
  Nem tetszik, hogy a DK “nyírja” Karácsonyt, nem tesz jót az összefogásnak, rossz szájízt hagy a számban. Elég lett volna annyi tőlük, hogy Dobrev és KG programja hasonló – valójában még nem igazi program, csak elképzelések sora, és kész. /Úgyis közös program lesz, nem?/ Győzzön a rokonszenvesebb! Jönnek majd viták a prioritásokról, stb. A 99-ek arról is szól, hogy K-t nemcsak 3 párt támogatja, hanem sokan mások is, és ez jó.
  Szerintem OV nem hagyott neki más választást, amikor satuba fogta Budapestet. KG tudja, hogy az összefogásnak nyernie kell, ha pénzt akar szerezni a fővárosnak. Ja, és nem kockáztat semmit, /Dobrev sem!/ ha nem ő nyer, marad főpolgi, és remélhetőleg a nyertes jobban bánik majd a fővárossal, mint Orbán, így abban, amit igazán szeret, is sikeres lehet.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.