A 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése - Városi Kurír

Sorting by

×

A 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése

A 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése, ezek azok a legfontosabb gazdaságpolitikai irányok, amelyeket számokba foglaltak – mondta a pénzügyminiszter az Országgyűlés szerdai ülésén, a 2023-as költségvetési törvényjavaslatot ismertetve.

Hirdetés

Varga Mihály expozéjában kiemelte

Az a cél sem változott, hogy megőrizzék az ország stabilitását és tovább javítsák az egyensúlyi mutatókat, ezért változatlanul fegyelmezett költségvetési politikát folytatnak. A bevételeket növelő intézkedésekhez kiadásokat csökkentő lépéseket társítottak, így az eredmények megőrzése mellett csökkenteni akarják a hiány és az államadósság mértékét – magyarázta.

Hangsúlyozta: a kormány a jelenlegi helyzetben is tartja a szavát, ezért a 2023-as költségvetés forrásait azokra a célokra fordítják, amelyek a magyar embereknek a legfontosabbak, vagyis a családok támogatására, a nyugdíjak védelmére, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzésére, az ország biztonságának megerősítésére, a munkahelyek megóvására és az újak létrejöttének a támogatására, továbbá arra, hogy biztonságos növekedési pályán tartsák a gazdaságot.

(MTI)

Varga Mihály blokkolta a globális minimumadót

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.