Sorting by

×

A fenemód nagylelkű magyar külügy: megelőlegezik a 26 magyar hazaútját Frankfurtból, de vissza kell fizetniük!

Szívre a kéz: Ön szerint normális dolog az, ha a magyar külügyminisztérium nem küldi el a közpénzen megvett repülőink egyikét -mert van bőven különböző méretben- a Kabulból kimenekített honfitársainkért, hanem “nagylelkűen” felajánlja, hogy ad kölcsön, ha nincs pénzük a hazaútra -repülővel, autóval, busszal, vonattal, esetleg stoppal-  de vissza kell fizetniük. Azt nem említik, hogy kamatot számolnak-e fel és, ha igen, mennyit!

Aki (ami) pitlák, az az is marad!

Az ATV Híradójának információi szerint este érkeznek Budapestre néhányan abból a 26 magyarból, akik zsoldosként szolgáltak Afganisztánban. Ezzel kapcsolatban a külgazdasági és külügyminiszter-helyettes azt mondta:

van aki vonattal, van aki busszal jön haza Frankfurtból, a költségeket, ha kell, megelőlegezik nekik.

A Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s tagja nem érti, miért nem küldtek kormányzati gépet a magyarokért.

Pekker Noémi kedden kereste meg a portál híradóját, azzal a hírrel, hogy

volt párja és másik 25 magyar, akik zsoldosként a holland nagykövetséget védték Afganisztánban, a kabuli reptéren várják, hogy kimenekítsék őket.

Azóta a helyzetük jobb, csütörtök hajnalban már Frankfurtban voltak, onnan pedig van aki busszal, van aki pedig vonattal érkezik Magyarországra. A düsseldorfi konzulátussal tartják a kapcsolatot. Magyar Levente szerint

minden segítséget megadnak nekik, a hazautazás költségeiket megelőlegezik, ezt vissza kell fizetniük.

Miért?

„Az elmúlt években vásárolt, úgy nevezett nem kormányzati gépek, amik állítólag a magyar hadsereg gépei, de leginkább a kormány politikusait szállítják jobbra-balra a világban, ezek közül miért nem lehetett valamelyiket kiküldeni Frankfurtba?”

– tette fel a kérdést Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja.

De nem csak ez a 26 magyar, hanem több civil is kint van Afganisztánban.

Értük, és azokért az afgánokért, akik az elmúlt években a magyarokat segítették, a kormány gépeket küldött.

Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes elmondta: nem volt egyszerű megszervezni az utat, hiszen a fővárosban vannak kaotikusállapotok, hanem, mint fogalmazott,

“az egész közép-ázsiai légtérben, hiszen a fél világ ott van most, és szeretné hazahozni az állampolgárait. A szabadságát töltő Szijjártó Péternek kellett éjjel Üzbegisztánba telefonálni, hogy használhassuk a légterüket, és leszállhasson a magyar gép tankolni”

– közölte Magyar.

A miniszterhelyettes hozzátette: nem bocsátkozna jóslatokba,

„de vannak biztató és kevésbé biztató előjelei is annak, hogy azok a személyek, akik repülőgépre kívánnak szállni Kabulban, el tudják-e érni a repülőteret.”

Magyar Levente szerint a helyzet bizonytalanságát az adja, hogy azokat az afgánokat, akiket e magyar gép elhozna, a tálibok egyáltalán a reptér közelébe engedik-e.

Kapcsolódó

 

külügy

átver

Egy hozzászólás itt: “A fenemód nagylelkű magyar külügy: megelőlegezik a 26 magyar hazaútját Frankfurtból, de vissza kell fizetniük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.