Élhetőbbé tenné Békéscsabát, emellett a város kiegyensúlyozottabb és átláthatóbb működtetését ígérte megválasztása esetére Dancsó Tibor, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Párbeszéd polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón.

Politikai jutalom

Kiemelte: több önkormányzati cég veszteségesen működik, a felügyelőbizottsági tagságot „politikai jutalomként” adják, ezen mindenképpen változtatni kell.

Úgy fogalmazott: a városvezetés az új beruházásokkal van elfoglalva, a békési megyeszékhely üzemeltetéséről megfeledkeztek.

Dancsó Tibor közölte: mivel az írott programok szerinte nem jutnak el elég választóhoz, ő rövid videoüzenetekben hívta fel a figyelmet a város problémáira és tett javaslatot azok megoldására.

Hiába volt az óriási társadalmi nyomás

Csonki Dávid, a Párbeszéd békéscsabai elnöke elmondta, a videóknál több mint százezer megtekintést regisztráltak, ami egy hatvanezres településen sikeresnek mondható.

Hozzátette: 300 plakátot helyeztek ki a városban, ebből 250-et ismeretlenek megrongáltak. „Békéscsabán ez példátlan, a korábbi kampányokban ilyen nem történt” – fogalmazott, hozzátéve: az ügyben feljelentést is tettek, ám a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Kocziha Tünde, a Jobbik választókerületi elnöke arról beszélt, hogy össz-ellenzéki összefogásra készültek a kampány elején, ám ez „az egyéni ambíciók miatt” meghiúsult. Pedig az országgyűlési választás után „óriási társadalmi nyomás” nehezedett rájuk, a választók szükségesnek tartották volna az összefogást – fűzte hozzá.

Rendőrségi vizsgálat

Szólt arról, az alfahir.hu-n csütörtökön megjelent cikkről, amely szerint rendőrségi eljárás indult a jelenlegi polgármestert, Szarvas Pétert jelölő Hajrá Békéscsaba Egyesület egyik alapítója ellen, aki július óta előzetes letartóztatásban van. Az egyesület székhelye jelenleg is a milliárdos költségvetési csalással gyanúsított alapító lakcímére van bejelentve a cikk szerint – közölte. Ez olyan súlyos ügy, hogy ha eljut a választópolgárokhoz, mindenképpen befolyásolni fogja a döntésüket vasárnap, negatívan – fogalmazott Kocziha Tünde.

Az MSZP Miklós Attilát indítja a polgármesteri posztért az LMP és a Liberálisok támogatásával, a Mi Hazánk jelöltje pedig Gyebnár Dávid Békéscsabán.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét