A benzin-para vámszedői – Nem, ezúttal nem a regnáló kormány…..

A benzinpánikot és az emberi hiszékenységet kihasználó csalás terjed a Facebookon: a napokban sokan futhattak össze a Mol nevével visszaélő hirdetéssel, amelyet egy kamu közösségi profil működtet. A hirdetésben még a kommentek is hamisítványok, senki ne dőljön be, ha találkozik vele! – szúrta ki a Blikk.

A “vámszedők” jönnek-mennek, csak egy biztos: mi szívunk!

A hirdetés a facebookos csalások bevált módszerével operál: nemrég alapítottak egy Facebook-profilt, amelyen – a Mol fotóival illusztrálva – néhány, alapvetően hihetőnek tűnő és részben igaz hír, információ található. Az oldal nevében létrehoztak egy hirdetést, amely aztán egy másik oldalra navigál.

Képernyőfotó: Blikk

Az egészből egy szó sem igaz!

A Molnak valóban van úgynevezett Gift Cardja, ami hasonló, mint amit a kamu hirdetésben mutatnak a képeken, csakhogy

az igazin nem szerepel se 200, se sehány liter, ugyanis ezt a kártyát – az igazit – pénzzel lehet feltölteni, hasonlóan a nagy áruházak ajándékkártyáihoz.

Cégek adhatják valamennyi pénzzel feltöltve az ügyfeleiknek, illetve bárki, aki efféle ajándékkal akar kedveskedni valakinek.

A kamu hirdetésben azonban csak az eredetire megtévesztésig hasonló kártya látható, amellett, hogy természetesen nincs semmiféle olyan akció, amelyben a kormány vagy akárki 601,80 forintért 200 liter benzint adna.

A kommentekből….

A profilok nagy része külföldi nevű felhasználó, vagy friss profil. Némelyik eredetinek tűnik, így vagy ellopták a profilját, vagy bedőlt a hirdetésnek…

Ön ne dőljön be, messzire kerülje az ilyen és ehhez hasonló hirdetéseket!

Képernyőfotó: Blikk

„Láttam tegnap egy férfit, aki ezt a kártyát adta a péztárnál. Én is akarom!”

„… egy menedzser megerősítette a szállítást, és 30 litert sikerült máris tankolnom.”

„Nagyon tetszik, hogy mennyire felhasználóbarát a benzinkúti szolgáltatásuk.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.