Sorting by

×

A benzinkút az új trafik? Újabb tasli a kúttulajoknak: a beszerzési áron nincs kormány-stop!

Ahogy a nagy könyvben megíratott: a kormány úgy nagylelkű, hogy egy fillérje sem bánja, a népe nagy része beveszi, hogy Orbánnak köszönhetően lett maximáltáras a benzin és a kishal-benzinkútak új és nemzeti tulajdonosok kezébe kerülhetnek cirka 3 hónap leforgása alatt. Embertelen, de zseniális húzás, megtehetik, megteszik!

Mi -a nép- pedig hagyjuk, ahogy tettük a magánynugdíj-kassza lenyúlásakor, a trafik-újraosztáskor, a játéktermek átjátszásakor, az egyetem-lenyúlás idején, szóval állandóan.

A kormány csak a fogyasztói árakat fagyasztotta be

a 95-ös benzinnél és a nem prémium gázolajnál, vagyis a kiskereskedelmi áraknál van egy felső határ, a benzinkutak ezeket legfeljebb 480 forintért árulhatják.  Ott

nincs felső határ, hogy mennyiért veszik a kutak, a kiskereskedők a benzint és a gázolajat, másképpen fogalmazva, mennyiért adják nekik a nagykereskedők, mennyi a nagykereskedelmi ár.

A nagykereskedelmi ár emelkedik szerdán, méghozzá a benziné 5 forinttal literenként (a gázolajé nem drágul) a holtankoljak.hu információi szerint

Vagyis a kiskereskedőknek, a benzinkutak üzemeltetőinek még többet kell fizetni szerdától a benzinért, de csak 480 forintért adhatják tovább.

Mivel a kiskereskedelmi árrés jellemzően úgy 20-30 forint a 95-ös benzin esetében, a mai árcsökkentéses árbefagyasztás pedig 25-30 forinttal vitte le a benzin és a gázolaj árát a múlt hetihez képest, ezért az árrést ez teljesen elvitte. Most pedig 5 forinttal fog drágulni a beszerzési ára a kutaknak, még nagyobb lesz a veszteségük ezen a fronton.

A kormány azonban kikötötte,

hogy hiába veszteséges ez az üzletág, akkor is kínálniuk kell az üzemanyagot a kutaknak, aki ezt nem teszi, ott átadhatják az üzemeltetést egy másik vállalkozásnak. (forrás)

Gulyás Gergely interpretálásában:

Az üzemanyagok adótartama nem fog csökkenni, a kereskedelmi árrésből kell lefaragni a kutakon. A kereskedőket nem fogják kompenzálni az üzemanyagárak maximalizálása miatt, mert

“nem lehet kötelezni egy kereskedőt, hogy kereskedjen”.

Aki nem tartja be a szabályokat, és drágábban adja a benzint és a gázolajat, azt a kutat be fogják záratni.”

Palkovics így fogalmazott:

„a lakosság igényeinek kielégítésére alkalmas nyilvántartott szolgáltatót az érintett üzemanyagtöltő állomás üzemeltetésére”,

és ilyenkor

„az érintett üzemanyagtöltő állomás épülete és tárgyi eszközei ideiglenesen a kijelölt nyilvántartott szolgáltató birtokába kerülnek.”

A jogosult azonban

nem jogutódja az üzemeltetés alól kitiltott cégnek, ha viszont károkat okoz az üzemeltetés alatt, azt neki kell megfizetni.

Indul az újraosztás?

A benzinkutak üzemeltetőinek írásban be kell jelenteniük, ha más kutak bezárása vagy eltiltása esetén azok üzemeltetésére vállalkoznak, ehhez az anyagi, technikai és ellátási képességük és az engedélyük megvan.

 

A benzinkút az új trafik? Újabb tasli a kúttulajoknak: a beszerzési áron nincs kormány-stop!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.