A betiltott Orbán – Rab László heti összefoglalója

Rab László a második az egykori Népszabadság újságírói közül, akit sikerült megnyerni oldalunknak. Talán az sem véletlen, hogy Ő is heti összefoglalókkal jelentkezik, ám ameddig Tamás Tibor a lapokat szemlézi Heti Lapzsemléjében, addig Rab most induló vasárnapi rovatában az adott hét három, szerinte legfontosabb eseményét “filézi ki” a maga sajátos stílusában.

Eddig valahogy megvolt a hazudozással itthon

Szörnyű dolgok derültek ki a 2019-es év 13. hetében, ezek közül is a legaggasztóbb, hogy betiltották a kereszténység vállalását Európában. Legalábbis erről beszélt a miniszterelnök, amikor úszva közelítette meg a Zöld-foki Köztársaságot, mögötte gumicsónakban hű fegyverhordozója, Szijjártó Péter miniszter lapátolt.

Orbán Viktor szerint

„ritka a mai világban, hogy egy ország magát nyíltan kereszténynek vallja”.

Tényleg ritka, elég, ha csak a dél-amerikai országokra gondolunk, Argentínára, Mexikóra meg a sok-sok európai misszionárius által megtérített országra Afrikában is, nagyon veszélyes lehet most a kereszténység vállalása a világ számos pontján.

„Európában (a kereszténység nyílt vállalása) be is van tiltva, identitáskérdésekről Európában nem lehet ilyen nyíltan beszélni, más világ van”,

mondta a kereszténység európai védőbástyája, akinek az Atlanti-óceán közepéig kellett úsznia azért, hogy ekkora orbitális baromságokkal terhelje vendéglátóit. Eddig valahogy megvolt a hazudozással itthon. Most, hogy felfüggesztették a kereszténységet üldöző Európában a néppárti tagságát, úgy látszik, messzebbre kellett merészkednie.

Európa valóban szörnyű hely, ezt tudhatták meg Orbántól a zöldfokiak, itt ugyanis még divatban van a nyaktiló, elégetik a boszorkányokat, és a kereket is csak ezután fogják feltalálni (egy Mészáros nevű ember már elkészítette a terveket). A kereszténység felvállalásának betiltását eltűri a római pápa is, csak és kizárólag a bátor és a határaira kerítést építő, a menekülteket éheztető, a hajléktalanokat és a szegényeket hajkurászó Magyarország meri felvállalni, ami egyben azt is jelenti, hogy Orbánia a legkeresztényibb ország jelenleg a világon, ezt a Zöld-foki szigetieknek is tudniuk kell.

Miután Orbán Viktor távol Afrikában kihazudozta magát, őszinte sajnálatunkra vízen járva visszajött Európába, hogy tovább üldözzék.

Romlott lovak

Szvatopluk bevette, az osztrákokkal azonban vigyázni kell, mert nem olyan naivak. Nem váltak be a használt rendőrlovak, amelyeket a nagy afrikai utazó ajándékozott tavaly Ausztriának. Orbán Zalánt és Zadart a mezőhegyesi ménesbirtokról deponálta Bécsújhelyre, ámde azóta sajnos mindketten lesántultak.

A gonosz baller média – mely, mint tudjuk, iszonyú túlsúlyban nyerít a miniszterelnökön – azonnal átvette a sánta lovakról szóló hírt, a cél az, hogy Orbán Viktort, aki pedig az osztrák lovasrendőrséget akarta újraalapítani, úgy járassák le a féknyúzzal, hogy virslit vitt magával. Ápolják most Zadart és Zalánt, magyar állatorvos is megvizsgálja őket. Amiből majd a végén kiderül, hogy az osztrákok direkt elrontották a lovakat, olyan ugyanis, hogy az ezeréves Magyarország romlott, lejárt szavatosságú paripákat importáljon Ausztriába, teljességgel lehetetlen. Ilyet csak Brüsszelben találhatnak ki, a külügy ezért most azt tervezi, hogy lépéseket tegyen a lógate-ügyben. Amint lesz valami fordulat, nyomban jelezzük.

Oh England My Lionheart

Noha figyelmünket a 13. héten lekötötték a Zöld-foki Köztársasággal kiépített magas szintű kapcsolatok (régi adóssága volt ez a magyar diplomáciának, a ZFK köztudottan a világpolitika fő alakítója), történt egy s más Londonban a Brexit kapcsán is. A baj, hogy azt már senki sem érti, legkevésbé maguk az angolok. A legszebb, hogy Theresa May kilátásba helyezett lemondása és a brit birodalom európai elszivárgása kapcsán egy 1608-as rendeletet is elkezdtek emlegetni precedensként, ami számunkra is tanulságos lehet. Ez nagyjából olyan, mint mikor majd Kövér László a közeljövőben az Aranybullára hivatkozva ki fogja tiltani a Parlamentből Hadházy Ákost és a többi ellenzéki politikust. Hogy ez légből kapott őrültség lenne?!

Heti összefoglalónkat azzal zárjuk, hogy nem adjuk alább az angoloknál, bármi megtörténhet nálunk is. Jöhet a 14. hét.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük