Felmentették a férjgyilkos asszonyt - Városi Kurír

Sorting by

×

Felmentették a férjgyilkos asszonyt

A bűnper vádlottja nem bírta tovább férje erőszakos durvaságát,és halára szurkálta kínzóját. A bíróság mindent mérlegelve felmentette az asszonyt, mert szerintük arányos védekezés eredménye lett a gyilkosság. Az esetet a nő ügyvédje mesélte el.

Hirdetés

Döbbent csend, majd felszabadult ünneplés

Az orosz Távol-Keleti Primorskyban május 22-én a bíróság felmentett egy helyi asszonyt, aki halára késelte szadista férjét. A bíróság felsőfokon helytadott a vádhatóság indítványának és 7 év letöltendő börtönre ítélte az asszonyt.

gyilkos nő
Képünk illusztráció, lenta.ru

A fellebbviteli bíróság azonban arra a döntésre jutott, hogy az asszony a kezében lévő konyhakéssel arányos védekezés közben a maga és gyermeke védelme érdekében követte el a gyilkosságot. Ehhez hasonló ítélet csak nagyon ritkán születik Oroszországban mondta el a vádlott védője Elena Solovieva, aki úgy jellemezte az ítélet kihirdetésének pillanatát, hogy döbbent csend ült a teremre. Még maga vádlott Galina Katorova sem hitt azonnal a fülének.

Közöny a házban

A házban lakók közül többen is megakadályozhatták volna a tragédiát, és ez teszi a történetet általános érvényűvé – hiszen az asszony, miután részeg férje ok nélkül rátámadt és már a padlón fojtogatta, többször is  segítségért kiáltott, senki nem akar “beavatkozni”. Ugye milyen ismerős helyzet? Az asszony keze végül miközben szabadulni próbált, beleakadt az asztalon fekvő konyhakésbe, amivel 11 szer szúrt. A helyszínre érkező mentők már csak a brutális férj halálát tudták megállapítani.

A nyomozás során Galinának feltették a kérdést, hogy miért szúrt és miért nem próbált meg inkább menekülni – meséli az ügyvéd. Az asszony válasza erre az volt, hogy az életéért folytatott küzdelem közben észrevette, hogy felébredt a kislánya, akit nem hagyott magára dühöngő részeg apjával.

Megrázó és elgondolkodtató része az ügyvéd történetének az, amikor arról ír a közösségi oldalán, hogy amikor végigjárta a szomszédokat, azok mind őszintén beszéltek az erőszakos családfőről, ám amikor tanúnak hívta őket, egyik sem vállalta, és aki mégis, az a bíróság előtt azt állította, hogy ő semmit sem vett észre.

Végezetül ne feledkezzünk el az állami hivatalok, különös tekintettel a rendőrség felelősségéről sem, hiszen Galina jó néhány esetben járt náluk védelmet kérve, de nem vették komolyan.

Forrás: Izvesztyia

Kapcsolódó

Halára ítélték a lányt, aki megölte megerőszakolóját

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.