A BKK-tól szeretettel szilveszterre - ha közlekedne, olvassa figyelmesen! - Városi Kurír

Sorting by

×

A BKK-tól szeretettel szilveszterre – ha közlekedne, olvassa figyelmesen!

Ne megszokásból tömeg-közlekedjen! Szilveszter éjjelre az eddigi években megszokottakhoz képest teljesen új menetrenddel készül a BKK.

Hirdetés

2018. december 31-ről 2019. január 1-re virradóra

egész éjjel jár az M2-es, az M3-as (Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között) és az M4-es metró – éjjel 1 óráig 10, ezt követően hajnalig 15 percenként.

Az M1-es metró üzemidejét is meghosszabbítja a BKK: a kisföldalatti éjjel 1 óráig 10 percenként közlekedik, a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Útvonalán ezt követően a szokásosnál sűrűbben közlekedő 979-es busszal lehet utazni.

Villamos

Az éjjel-nappali 6-os mellett szilveszter éjszaka a 4-es villamos is közlekedik, ennek köszönhetően jelentősen sűrűbben követik majd egymást a villamosok a Nagykörúton.

Metró

A szokásos éjszakai járatok szilveszter éjjelén is közlekednek a megszokott rendben, azonban az M3-as metró Nyugati pályaudvar és Határ út közötti szakaszán az éjszakai buszok helyett a metróval lehet utazni. Újpest felé a Nyugati pályaudvartól, míg Kispest és Pestszentlőrinc felé a Határ úttól indul a 914-es és a 950-es járat.

A metrók és a nagykörúti villamosok által érintett főbb átszállópontoktól a megszokott éjszakai járatok sűrűbben indulnak a külső végállomások irányába.

Busz

Az éjszakai buszjáratok mellett egész éjszaka 30 perces követési idővel közlekedik több, a belvárost átszelő nappali buszjárat:

– az 5-ös busszal Budán a Pasaréti tér felé, míg Pesten Zugló és Rákospalota felé utazhatnak;

– a 7-es busszal Újbuda és Albertfalva felé, valamint Zugló és Újpalota felé lehet utazni;

– a 8E buszjárattal Budán a Hegyalja út térsége és Gazdagrét felé, Pesten pedig Zugló és Újpalota felé lehet eljutni;

– a 9-es buszjárattal Óbudára, valamint Kőbánya felé utazhatnak.

Egész éjszaka jár majd a 916-os és a 934-es autóbusz, továbbá számos éjszakai járat vonalán nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek.

HÉV

Egész éjszaka jár majd a HÉV minden vonalon. A H5-ös HÉV budapesti szakaszán 30 percenként indulnak a szerelvények – Békásmegyertől tovább Szentendre felé óránként.

A H7-es HÉV Boráros tér és Csepel között szintén 30 percenként indul majd.

A H6-os HÉV Közvágóhíd és Ráckeve között kétóránként, míg a H8-as az Örs vezér tere és Gödöllő között óránként indul majd – írja a BKK.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.