Szép csendben befejeződött a Magyar Ökölvívó Szakszövetség konszolidálása, amire a brutális veszteséggel zárult ifjúsági világbajnokság okozta majdnem 400 millió forintos hiány miatt volt szükség – írta a Népszava.


A háttér-fideszes az ínséges idő hatására előléptetve!

Az Erdei Zsolt szövetségi elnök vezette testület a külsőségeiben minden korábbi ifjúsági vb-t felülmúló rendezés miatt jutott csődközeli állapotba.

  • a verseny helyszíne, a Duna Aréna befedett medencetere fölé épített alkalmi ring,
  • a fiatalok ötcsillagos elszállásolása

nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a számlák összesítése után kiderült: 396 millió hiányzik a kasszából.

A portál jól értesült forrása szerint eldőlt, hogy Erdei Zsolt mandátumának utolsó napjaihoz érkezett és a szeptember végnapjaiban esedékes közgyűlésen megengedik neki az elegáns távozást. 

Bajkai István, az új seprő…

A hiány ellentételezése természetesen közpénzből történt, ennek levezénylője dr. Bajkai István volt. A Fidesz országgyűlési képviselőjét azután nevezték ki a szövetség pénzügyi biztosának, amikor a szervezet vezetése szembesült a hiánnyal.

Bajkai a Bibó István Szakkollégiumba járván a Fidesz alapító tagjai közé tartozik, beágyazottsága a mozgalomba megkérdőjelezhetetlen. Eddig jobbára a háttérben maradt, de a pártnak szüksége volt a megbízható káderre, így egyre gyakrabban vállalt közéleti megbízatást: 1990 és 1994 között önkormányzati képviselő volt Terézvárosban, ezután az ügyvédi pályára fókuszált, megfordult az Egyesült Államokban is.

bajkai-istvan
fotó: youtube

Orbán Viktorhoz fűződő kifejezetten bizalmas viszonyát jelzi, hogy amellett, hogy bizonyos jogi ügyekben ő képviseli a miniszterelnököt, még az Orbán család további tagjainak is ad jogi tanácsokat, ellátja képviseletüket.

Erdei, a kirakatember

A portál szerint Erdei Zsolt továbbra is a szövetség kötelékében fog dolgozni, úgy tudjuk, a szakmai munkában szánnak neki valamilyen szerepet. Esetleg a sportág egyik eladható arcának egyikeként amolyan népszerűsítő feladatot szánnak neki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét