A bölcs folyton kételkedik, de Parragh iparkamara-elnök nem: az élet mindig minket igazol…..

A jegybank szerint Parragh László felelőtlen, szakmailag hibás kijelentéseket tesz. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nem hagyta szó nélkül a fentieket, a Hír Tv-nek adott interjújában többek között -mert mindenhez (is) ért- erre is reagált.

“…a Nemzeti Bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében, eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ…..”

Aki nem emlékezne…

Nem látszik, hogy bármitől is csökkenni kezdene egyhamar az infláció, nagyot fog nőni a munkanélküliség, és egyébként sem csinálhatunk unortodox monetáris politikát

– erről beszélt Parragh László a Portfoliónak adott interjújában. A Magyar Nemzeti Bank reagált minderre, és enyhén szólva sem finomkodtak. A jegybanki közlemény erősen kezd, hiszen már a címe az:

A Jegybank felszólítja Parragh Lászlót, hogy fejezze be a monetáris politikával és magyar gazdasággal kapcsolatos megalapozatlan, téves és káros nyilatkozatait.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Aztán a közleményben arról írnak, hogy a kamarai elnök

„felelőtlen, szakmailag hibás” kijelentései és megalapozatlan jóslatai sokszor már eddig is csak arra voltak jók, hogy növeljék a bizonytalanságot a piacon és félretájékoztassák az embereket, de a „legújabb kijelentései már egyértelműen átlépik az észszerűség határait”.

A közleményt azzal zárták:

„Az MNB ismételten felszólítja Parragh Lászlót, hogy a tudását meghaladó és a felelősségi körén kívül eső szakmai kérdésekben tartózkodjon a véleménynyilvánítástól, illetve, ha mégis megteszi, akkor kellő körültekintéssel tájékozódjon előtte, és csak a tények ismeretében fogalmazza meg mondanivalóját.”

Lesz mit megbeszélni a Parragh családban, hiszen a kamarai elnök felesége, Parragh Bianka az MNB Monetáris Tanácsának tagja.

Az stb.

A termelő szektort kell életben tartania a kormányzatnak addig, ameddig azt a költségvetés bírja, mert ha nincs termelés, akkor nincsenek munkahelyek sem

– mondta Parragh László a Hír TV-nek adott interjújában, amelyet a hvg.hu szemlézett. Úgy fogalmazott:

„hogyha a természetes partnerünk Oroszország, akkor azok a szankciók, amelyeket az Európai Unió fönntart és bevezetett az oroszokkal szemben, azok láthatóan nem sikeresek, nem érik el a céljukat. Mi azt gondoljuk, hogy nekünk ezt az egészet újra kell gondolnunk, mert előbb fog rámenni az európai gazdaság, illetve a magyar gazdaság, mint az orosz.”

Friss!

 • Argentína magával vitte Lengyelországot
  Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a lengyel csapat felett a katari világbajnokság szerdai napján, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból.
 • Az Airbus bemutatta a hidrogénüzemű, környezetbarát hajtóművét
  Hidrogénüzemű, üzemanyagcellás, környezetbarát hajtóművet fejleszt az Airbus. Ez a hajtóművi rendszer a tervek szerint megoldaná, hogy 2035-re felszálljon az első nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép.
 • Vonat gázolt halálra egy férfit Vecsésen
  Vonat gázolt halálra egy 45 éves budapesti férfit szerda délután Vecsésen – közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
 • Csillagjegyek a finisben – Ilyen lesz a december, az év vége
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Nyakunkon az újabb év vége, a csillagjegyek megint búcsút intenek egy évnek, ám hogy milyen lesz ez az elköszönés azt most megmutatjuk. Az  év vége nagy horoszkópja. Nyilas Szakmai téren elérkezett az Ön számára a kezdeményezés lehetősége, ha okosan cselekszik, nem engedi, hogy az év végi lazító hangulat hatással legyen
 • Mialatt a diákok a jövőjükért demonstrálnak, Orbán focisulija csapatépít egy luxusszállóban
  Ez (is) egy ilyen nap: mialatt kiderült, hogy több, mint 60-os pénzelvonást javasol az Európai Bizottság Orbán kormánya miatt Magyarországnak, és amikor Pintér belügyminisztériuma 8 tanárt kirúgott, mert demonstrálni merészeltek az oktatás jövőjéért, a Puskás Akadémia közösségi oldalán megjelent a hír: csapatépítő tréningen wellnesseznek a focistasrácok.