A borosta-gate ügy tovább serken – újratárgyalják Czeglédy Csaba szakállát….

Zárkában olvasás kispárna-elhelyezés helytelenségével súlyosbítva és borostanövesztés csupán kib@szból, hogy megváltoztassa a külsejét és nem átallott egy bv tiszt szavába is belevágni. Ezek alapján vizsgálódik közös pénzünkön több erre hivatott Czeglédy Csaba ügyében. 

Van, aki erre szavazott?

fegyelmi eljárás indult a több mint egy éve előzetesben lévő baloldali politikus-jogász ellen, amiért többnapos borostát növesztett. A szürreálisnak tűnő – rosszabb esetben szándékos szívatásnak is felfogható – esetből valóban fegyelmi eljárás lett, aminek dokumentumai a hvg.hu birtokába kerültek.

Az ügyben született iratoknak köszönhetően azért is érdekes belelátni a büntetés-végrehajtás napi működésébe, mert így csak világosabb képet kapunk ezen intézmények magyarországi működéséről.

Halmazat

A szegedi fegyház Czeglédy borostavétségét első-, majd másodfokú eljárásban göngyölítette fel, jogerős döntés is született, de még mindig nincs vége: a másodfokú fegyelmi határozatban ugyanis a korábbi határozatot hatályon kívül helyezték, és új eljárás lefolytatását rendelték el. Vagyis újra, elölről fogják kezdeni arra hivatkozva, hogy az elsőfokú eljárásban nem hallgatták meg

„a fegyelmi cselekményt észlelő bv-tisztet”,

csak annak jelentését vették figyelembe. Így tényszerűen nem állapítható meg a fegyelemsértés súlya, kiemelt figyelemmel a

„fogvatartott magatartására és hangnemére”.

A szürreális esetnek korántsem értünk a végére. Kattintson a folytatásért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük