BulvárKék fény

A borzalom házai, ahol a rettenetes szenvedés és halál tarolt – Mágnás Elzától Merilyn Monroe-ig

haál

Vannak gyilkosságok, amelyek a helyszínekben “tovább élnek” és most nem a szellemek járta helyekről beszélünk, hanem azokról az egykori otthonokról, amelyek lakói szörnyű kínok közt haltak meg a borzalom házaiban.

Falakban a rettegés

Magda Marinkót gyanúsították egy szegedi cukrász és családja teljes kiirtásával, a gyilkos a cukrász gyermekeit sem kímélte. de a tett elkövetését végül nem tudták rá bizonyítani. A házat azóta a rokonok eladták és most a helyi Vöröskereszt működik ott.

Soproni Ágnes színésznő budai házát, ahol saját fia megölette és feldarabolta őt, mára már hajléktalanok lakják, csak az nem megy be oda, aki nem akar.

A hírhedt balástyai rém otthona is teljesen elhagyatott. A férfi ebben a házban kínozta és ölte meg áldozatait. A helyiek rettegnek a háztól, és egyenesen kísértettanyának nevezik. Szerintük elképzelhetetlen, hogy valaki, aki ismeri a történteket, beköltözzön oda.

Hosszú hónapokig eladhatatlan volt egy csákvári ház is. Két évvel ezelőtt egy helyi tanár végzett ott családjával, majd öngyilkos lett. Az áldozatok közeli ismerőse, elmesélte, hogy néhány hónapja még üresen állt a ház, de azóta új lakók költöztek be. Ők azonban csak a beköltözés után hallottak arról, hogy mi is történt új otthonukban.

A “nagy vízen” túl

Amerikában sem szívesen költöznek oda, ahol rejtélyes haláleset történt. Bármilyen hihetetlen, de az ellentmondásos körülmények között meghalt Marilyn Monroe háza halála óta üresen áll.

A híres lengyel származású rendező Roman Polanski állapotos feleségét és öt barátját 1969-ben saját otthonukban gyilkolták meg. A tettes Charles Mansont és sátánista társait később elfogták. A ház több mint 30 éve eladhatatlan, még egyetlen érdeklődő sem volt. A birtok viszont turisták közkedvelt helye lett. Az ilyen ingatlanokon általában csak úgy sikerül túladni, ha a vevő vagy bérlő előtt eltitkolják a véres eseményeket (Lásd fentebb). De lelkileg nemcsak a közelben élőket viseli meg egy-egy véres dráma, de azokat is, akik már beköltöznek, és csak később tudják meg, hogy mi zajlott le új otthonukban.

A feldarabolt Mágnás Elza otthona

A talán leghíresebb magyar félvilági nőt Mágnás Elzát, polgári nevén Turcsáyi Emiliát szolgálója és annak szeretője öte meg majd feldaraboltrák és egy kosárban a Dunába dobták. Ez a híres kitartott a Margit körút 45 számú bérházban élt.

„Nem egy demimondhoz mérten, hanem igazi főúri nőnek sem lehet fényesebb otthona. Mindössze három szobából áll ugyan a megfelelő mellékhelyiségekkel a lakás, de a három lakóosztály szinte múzeumi gyüjteménye az antik bútor-művészetnek, műtárgynak és drágaságnak. A hálószobája rokokó-stílusban készült, a falakat egy-egy óriás vászon fedi, az egyik Rubens-másolat, a mely az egykori mester műve és hozzáértők állítása szerint harmincezer koronát ér”

 írták a korabeli lapok.

(Képünkön a kosár amelyben a gyilkosok megpróbálták a Dunába rejteni Mágnás Elza holttestét.)

(Cikkük a prannormálisjenesegek.hu és a Dívány anyagainak felhasználásával készült)

Balatonparti sötét kastély titka:

Friss!

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comments (1)

Comment here