A Bukarest félidőben még vezetett Veszprémben

A Telekom Veszprém házigazdaként 33-30-ra legyőzte a román Dinamo Bucuresti csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán.

A mérkőzés nyolcadik percében minden néző felállva, néma csendben emlékezett a csapat 2009-ben meggyilkolt román beállójára, az egykor 8-as számú mezben játszó Marian Cozmára, aki szeptember elején lett volna 40 éves

Jobban kezdett és gyorsan ellépett három góllal a Dinamo, és mivel a hazaiak egyhamar nem tudtak egyenlíteni, Momir Ilic vezetőedző a szokásosnál korábban kezdett cserélni, kapusposzton is változtatott. A 16. percben 8-8-nál utolérte a bukarestieket a Veszprém, de az ellenfél a folytatásban is élesebbnek, pontosabbnak tűnt, és jó védekezésre alapozva gyors támadásokkal megint elhúzott (14-10). 

A sokat hibázó házigazdák nyitott védekezésre, a vendégek létszámfölényes támadójátékra váltottak, és mivel a hajrá a Magyar Kupa-címvédőnek sikerült jobban, a szünetben már “csak” 17-15-ös hátrányban volt.

Kiválóan indította a második felvonást a Veszprém, a meccs során először átvette a vezetést, a Dinamo pedig egyre komolyabb hátrányba került (22-18), mert edzője és játékosai egyre többet foglalkoztak a játékvezetéssel. A hazaiak sokkal jobban tudták kontrollálni ellenfelük játékát, támadásban pedig sokkal pontosabbak voltak, mint az első félidőben, ám Xavier Pascual vezetőedző időkérése után a román csapat is összeszedte magát, és a különbség csökkenni kezdett (29-27).

Az izgalmas hajrában Rodrigo Corrales védései és a türelmes, taktikus támadások segítették a házigazdát, amely a vártnál nagyobb csatában nyert.

Omar Jahja, Petar Nenadic és Rasmus Lauge Schmidt öt-öt góllal, Corrales 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Stanislav Kasparek és Andrij Akimenko is hétszer talált be. A két csapat ötödik egymás elleni tétmérkőzésén egy román siker mellett negyedszer nyert a Veszprém.

Petar Nenadic
Petar Nenadic

A meccs után a szurkolók megemlékezést tartottak a csarnok mellett Marian Cozma szobránál. Az eseményen részt vett a néhai kiváló játékos édesapja, Petre Cozma, valamint a Veszprém és a Dinamo vezetőedzője is.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője

Büszke vagyok a játékosaimra. Az első játékrészben lassúak voltunk, ám sikerült fokozatosan javulnunk. A fordulás után a kapusteljesítményünk is feljavult, amely elengedhetetlen volt a győzelemhez.

Rodrigo Corrales, a Telekom Veszprém kapusa

A Dinamo Bukarest a tavalyi évhez képest sokat erősödött, örülök, hogy sikerült győzelmet aratnunk. Nem dőlhetünk hátra, a csoportunkban kellemetlen riválisok találhatóak, lelkiismeretesen fel kell majd készülnünk mindenki ellen.

Xavier Pascual, a Dinamo Bukarest vezetőedzője

Izgalmas, harcos mérkőzést játszottunk. Az első játékrészben Bucataru több parádés védést is bemutatott, a második felvonásban Rodrigo Corrales tette ugyanezt. Momir Ilics jó munkét végez a Veszprémmel, de tartozik nekem egy sörrel.

Alexandru Bucataru, a Dinamo Bukarest kapusa

Mindent kiadtunk magunkból, amire képesek vagyunk. Ma ez azonban kevésnek bizonyult.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 3. forduló

Telekom Veszprém-CS Dinamo Bucuresti (román) 33-30 (15-17)
Veszprém:
 Corrales, Cupara (kapusok), Elderaa, Elísson 4 (3), Ilic, Jahja 5, Lauge 5, Ligetvári, Mahé 4, Marguc 2 (1), Nenadics 5, Nilsson 2, Pechmalbec 1, Sipos 1, Strlek 2, Vailupau 2.
Bukarest: Bucataru, Ghedbane (kapusok), Akimenko 7, Ali Zein 1, Bokhan 1, Ghionea, Gurbindo 1, Kasparek 7, Kuduz 6, Kukics 1, Mamdouh 2, Negru 1 (1), Pascual 3, Racotea, da Silva, Sorhaindo.

A két vereséggel álló Pick Szeged csütörtökön a német THW Kiel vendége lesz, a három győzelemmel rendelkező Veszprém pedig jövő csütörtökön a dán GOG otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Forrás: EHF / MKSZ / MTI

VK – SPORT