A bulinegyedet nem tiltani kell, hanem…. – az érem (minimum) három oldala

Bulinegyed-ügyben megoszlik a vélemény, főleg azon múlik, hogy ki lakik ott, -ami lássuk be, nem lehet egyszerű dolog- ki vállalkozó az említett szektorban és ki az, aki bulizni jár oda. A helyzetre mindenképpen megoldást keres mindhárom fél.

Az érem három oldala….

Niedermüller Péter közösségi oldalán fejtegeti.

“A bulinegyedet nem tiltani, nem bezárni kell, hanem okos, konszenzuson alapuló megoldást kell találni. Ennek érdekében egyeztetni kell minden érintettel. Mi valódi, európai kulturális negyedet akarunk a “bulinegyedből” csinálni.

Ennek megfelelően éjfél után csak az a hely tarthat majd nyitva,

amely megfelel a lakókkal, civil szervezetekkel közösen kidolgozott nyitvatartási rendnek. Pont. Ezt ígértem a kampányban és ehhez tartom magam most is. A Fidesz 9 éven át nem csinált semmit, mi egy asztalhoz ültetjük a lakókat, a vendéglátósokat és a városvezetést. Erről döntött ma az erzsébetvárosi közgyűlés, és ezt fogjuk tenni a következő hetekben.”

A kommentekből….

“”A Fidesz 9 éven át nem csinált semmit” – ez így nem pontos. A Fidesz aktívan élvezte, ahogy barátainak és saját magának jól jött az izléstelen fejlesztésekből befolyó pénz. Kerületi lakosként hálás lennék, ha bármit is fejlődne a helyzet. Elsősorban rendőri jelenlét, takarítás és zajkontroll kéne. Hosszabb távon pedig az, hogy az önkormányzat ne engedje, hogy minden boltból vagy intézményből ócska kocsma vagy szexbár legyen, becsapós ATMekkel együtt.”

“Én egy olyan bárban dolgozok, ahol hangszigetelést építettek ki. A bár előtt folyamatosan biztonsági őr áll, aki nem engedi, hogy a hely előtt alkoholt fogyasszanak, vagy hangoskodjanak. Mindezt a lakók nyugalma és a vendégek érdekében. Egy régóta tartó közös együttműködés vezetett oda, hogy évek óta nincs probléma. Nem a szórakozni vágyók idejét kell korlátozni egy éjféli zárással, hanem a tulajdonosoknak és a lakóközösségnek kell megteremteni azt a körülményt, amiben mindenki jól érzi magát.
Ez pedig a lehető legjobb út, amin éppen dolgozik az új polgármester.”

“Semmi pénzért nem ülnék le egy asztalhoz a kocsma üzemeltetőkkel,akik évtizede nyírják a központi idegrendszerét a teljes családomnak,akik mind végigszenvedték az egyetemi éveiket a mérhetetlen zajterhelésbtőlA munkájukat kialvatlanul végzik ma is.Teli az utca minden éjszaka,a gátlástalanul üvöltöző, drog hatás alatt agresszív embertömeggel.a FERTŐ AMI ITT MŰKÖDHET A MILENIUMI ÉPÜLETEK MŰEMLÉKVÉDELMÉRŐL GONDOSKODJON AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS NE A LEAMORTIZÁLÁSÁN FÁRADOZZANAK-azt már megtette a fityiss maffia a lakóépületek kárára és az itt még élni képes családok számlájára.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük