A CEU-val kapcsolatban hazudott a külügy

Szél Bernadett független politikus szerint sem az Emmi-nél, sem a külügynél nem vizsgálják szakértők, hogy az egyetem végez-e oktatási tevékenységet az Egyesült Államban is.

Ki vizsgál, mit vizsgál?

Nemrég levélben érdeklődött az Emberi Erőforrások Minisztériumánál és a külügynél Szél Bernadett, hogy a kormány miért nem írja alá a CEU hosszú távú maradását biztosító megállapodást New York állammal. Magyar Levente külügyi államtitkár azt válaszolta, hogy a kérdést oktatási szakemberek vizsgálják, így a politikus az Emmi-nél érdeklődött, ahol viszont közölték vele, hogy a tárcánál nem folytatnak ilyen vizsgálatot – írja az Index.

Szél Bernadett kedden személyesen is ellátogatott a külügyminisztériumba, ahol egy „CEU-n végzett, amerikai diplomával rendelkező államtitkár” fogadta. Szél szerint itt is az derült ki, hogy egyetlen oktatási szakember sem vizsgálja: a CEU végez-e oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban is. A politikusnak csak annyit mondtak, hogy

egy egész kormányzati döntés tárgya, mi lesz CEU-val.

Szél úgy véli, Magyar Levente hazudott neki, hogy a kormánynak legyen mivel indokolnia, miért nem írja alá a megállapodást.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Orbán kultúrpolitikusa szerint a CEU magától akar Bécsbe menni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük