A CÖF-CÖKA, mint az „európai polgárok akaratának” élharcosa

Elkerülhetetlenné vált az Európai Unió (EU) reformja, annak érdekében, hogy a civilek nagyobb beleszólási lehetőséget kapjanak az uniós döntésekbe – jelentette ki a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A „megfizetett média”

Csizmadia László hozzátette, ennek érdekében alakították meg 14 uniós tagország civil szervezeteinek részvételével az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozást (EUCET) és tervezik a kiterjesztését mind a 28 tagállamra.

Úgy vélekedett, hogy az Európai Bizottság a politikai pártok szolgálatába szegődött, illetve Németország és Franciaország, valamint a hozzájuk „simuló sleppországok” kisajátítják az unió vezetését. Továbbá az eszmeiségében megbukott posztkommunizmus és neoliberalizmus a megfizetett média segítségével akarja érvényre juttatni ideológiáját – fűzte hozzá.

A CÖF-CÖKA tudatosítani kívánja, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság (EB) pártos ítélkezése hullámtörőként nem fojthatja el az európai polgárok akaratát – fogalmazott.

Az unió birodalmi törekvései

Céljuk az uniós bürokrácia, illetve az EP létszámának csökkentése – utóbbit maximum 400 főre –, valamint az unió birodalmi törekvéseinek megszüntetése – mondta Csizmadia László.

Kiszelly Zoltán, az EUCET C12 elnevezésű szakértőcsoportjának tagja arról beszélt: céljaik elérése érdekében tárgyalásokat folytattak Brüsszelben Henri Malosse-szal, a Vocal Europe szuverenista szervezet elnökével. Egyetértettek abban, hogy a polgároknak nagyobb teret kell adni a döntésekben.

Megjegyezte, hogy Magyarország ezen a területen élen jár, hiszen a nemzeti konzultációk alkalmával a magyar kormány nyílt párbeszédet folytat a polgárokkal.

A tárgyaláson arról is szó esett, hogy a klímaváltozás elleni fellépésnek sok módja van, vagyis nem csak az lehet klímavédő, aki globalista. Annál is inkább, mert az Isten által teremtett világ megőrzése keresztényi feladat is – mondta.

Az unió felelőssége

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a közvetlen demokrácia eszközei még mindig mostohagyereknek számítanak az EU-ban. Példaként említette, hogy az elmúlt hét évben 63 uniós polgári kezdeményezés indult, s csupán négy volt sikeres.

Azt is megemlítette: egy jogászcsoport keresetet nyújtott be az EU ellen annak okán, hogy átlagosan naponta hat migráns veszti életét a Földközi-tengeren. Emlékeztetett arra, hogy a CÖF-nek már korábban is az volt az álláspontja, hogy nemcsak az embercsempészek felelősek a halálesetekért, hanem az EU is, aki meghívja a migránsokat.

(Forrás: MTI)

Ízlelgesse! EuCET – nemzetközi szervezetet indított a CÖF-CÖKA!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük