A CÖF-CÖKA újra akcióban: “Szellemi honvédő” díjakat adtak át

A szellemi honvédelem aktuálisabb mint valaha, hiszen a globalizálódó világban minden üldözendőnek számít, ami egyedi – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen átadták a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő Díjait.

Jön az EU választás, itt a Fidesz-idő….

A szellemi honvédelmi mozgalom a második világháborút megelőző években bontakozott ki, amikor a hitleri Németország a nemzetállamok felszámolásával fenyegetett. Ugyanakkor ma, csakúgy mint akkor, szellemi honvédelmi harcot kell folytatnunk a nekünk ártó, minket bekebelezni akaró ideákkal és hatalmakkal szemben

– jelentette ki Potápi Árpád János.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke közölte, hogy

a szellemi honvédelem reneszánszát éli Európában. Az európai parlamenti választások előtt két érdekközösség vívja küzdelmét. Az egyik a világ fölötti uralom megszerzésére tör, amelyhez csatlakoztak az identitásukat vesztett szociálliberális erők. A másik oldal viszont ragaszkodik a nemzetek Európájához, és magáénak vallja a kereszténységnek köszönhető kulturális eredményeket.

Szerinte a most távozó Európai Parlament és Európai Bizottság semmibe veszi a kontinens ősi hagyományaira támaszkodó szellemi identitást.

Ezért a szellemi honvédők egyértelműen elutasítják azt a törekvést, amely egy föderatív Európa megalkotására irányul, mert az, a demokrácia elveivel szemben, nem tiszteli az uniós tagállamok alanyiságát – mondta az elnök.

ebben a helyzetben a közép-európai szabad nemzetek, a Visegrádi Négyek összefogása garantálhatja a rendet a kontinensen. Ugyanakkor a szellemi honvédők feladata, hogy Európát és a szülőföldet az értelem erejével megvédjék az Európára szervezett formában rátörő illegális bevándorlóktól, és elérjék egy megreformált uniós intézményrendszer kialakítását Erre nyújtanak soha vissza nem térő alkalmat a 2019-es európai parlamenti választások 

Az ünnepségen Szellemi Honvédő Díjat vehetett át

Szabó Anett, az Echo TV műsorvezetője, Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége elnöke, illetve a Kisebbségi Jogvédő Intézet képviselője.

A CÖF-CÖKA Szellemi Honvédő Emléklapot adományozott Gubás Jenő vajdasági orvosnak, a délvidéki magyar közélet jeles képviselőjének.

fotó: youtube

A szellemi honvédelem aktuálisabb mint valaha, hiszen a globalizálódó világban minden üldözendőnek számít, ami egyedi.

– hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen átadták a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő Díjait.

A januári díjkiosztón

– ami az országgyűlési választásra volt hivatott vuduzni a lakosságot Rétvári Bence így vélekedett:

Ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól

Akkor a lengyel Gazeta Polska Klubok képviseletében a szervezet elnöke, Ryszard Kapuscinski, Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum Miskolc Klub vezetője és Barsi Balázs ferences szerzetes vehették át a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi honvédelemért díjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük