A CÖF szóvívője megcélozta az európai bizottság új elnökének alfelét

Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök vezetésével egy, a korábbinál jobb és hatékonyabb bizottság áll majd fel ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője, a CÖF szóvívöje szerint.

Nem régen még Ő és elvbarátai tüntetést szerveztek Brüsszelbe!

Az alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában arra a felvetésre, hogy az elnök azt kérte, az országok egy nőt és egy férfit jelöljenek biztosnak, de ennek csak kevesen tettek eleget, azt mondta, ez látszólag gyengíti az ő pozícióit, ugyanakkor mindössze elvekről van szó, a gyakorlatban ettől függetlenül még egy hatékonyabb bizottság állhat majd fel.

Közölte továbbá:

most indulnak el a meghallgatások, a szakbizottságok fogják a jelölteket meghallgatni, majd a személyi kérdésekben az Európai Parlament szavaz. A megválasztott bizottsági elnöknek most az a feladata, hogy hatékonyan és gyorsan felálljon az új bizottság és ne forduljon elő, hogy januárban még Jean-Claude Juncker legyen a bizottság elnöke.

Kitért arra is, hogy több új jelölt is van, és köztük vannak, akik az előző bizottság munkájában is részt vettek. Példaként említette Frans Timmermanst, aki sajtóértesülések szerint alelnökként marad a bizottságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük