Hódmezővásárhely, a “Családbarát Önkormányzat” – de melyik család barátja?

Márki-Zay Péter kitálalt: az nem létezhet, hogy több ezer vásárhelyi gyermek lakáspénzét felélte volna ez a “szigorúan takarékosan” gazdálkodó városvezetés! Érveit közösségi oldalán fejtette ki részletesen. A feltételezett nagy svindli körvonalairól az alábbiakban olvashat.

DEMOKRÁCIÁBAN EMIATT MOST VALAKI LEMONDANA…

2006-ban létrehoznak egy alapítványt, bejelentik, hogy máris utaltak neki 300ezer forintot, minden születendő vásárhelyi gyermeknek lakásvásárlási támogatást ígérve felnőttkorára. A sajtón keresztül 2009-ben és 2011-ben is tájékoztatják a nagyközönséget, hogy az alapítvány számláján már közel 300 millió Ft van.

MOST ÚGY TŰNIK, HOGY EZ MÁR AKKOR IS HAZUGSÁG VOLT.

2009-ben a végletesen eladósodott város a befizetések helyett ingatlanokat ad az alapítványnak (ami 10 milliós veszteséget szenvedett el azon az egyen, amit azóta értékesített). A költséges programot a MÉLYEN ELADÓSODOTT város 2012-ben gyakorlatilag leállította: azóta rászorultsági alapon alig néhányan kaptak babakötvényt. A könyvelő nyilatkozata szerint ugyanakkor a város továbbra sem utalta át a gyerekek pénzét, így mára a hiány megközelítette a milliárdos nagyságrendet – miközben erről az előző városvezetés és az alapítvány kuratóriumának 2018. májusi beszámolója is mélyen hallgatott…

Naivitás volt hinnünk a májusi beszámolónak,

és az sem lehetett véletlen, hogy EGYIK FIDESZES KÉPVISELŐ SEM VOLT HAJLANDÓ ELVÁLLALNI a kuratórium elnöki tisztét Bán Csaba nagytiszteletű úr májusi lemondása után. Akkor ez számomra érthetetlen volt, de az ennek nyomán elindult vizsgálat sokmindent megmagyaráz – egy újabb, immár sokadik csontváz hullott ki a szekrényből.

Persze az is lehet, hogy FÉLREÉRTÉS az egész:

megvan a pénz az alapítvány számláján, ahova azt Lázár János még polgármesterként átutalta. Ebben az esetben csak egy kellemetlen tévedésről van szó, amit képviselő úr, ill. a kuratórium vezetőiként Bán Csaba és Havasi Katalin hamarosan tisztázni is fognak, én pedig majd elnézést kell kérjek, hogy feleslegesen pánikot keltettem. Jobban belegondolva, ez lehet az egyetlen magyarázat, hiszen AZ NEM LÉTEZHET, HOGY TÖBB EZER VÁSÁRHELYI GYERMEK LAKÁSPÉNZÉT FELÉLTE VOLNA EZ A “SZIGORÚAN ÉS TAKARÉKOSAN” GAZDÁLKODÓ VÁROSVEZETÉS (akik még azt is meg tudták magyarázni, miért nem fizették ki Almási István temetését)…

Az előzményekről a A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata nevű facebook oldalon így írnak:

Márki-Zay napszúrást kapott, vagy a Fidesz lódít? Ön szerint?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük