A csengeri nő szerint Kósa kiutazott vele Svájcba, intézni a hagyatékot

Pénteken délelőtt újabb, ezúttal írásos vallomást tett az állítólagos, ezermilliárdos vagyon örököseként ismertté vált csengeri asszony, Sz. Gáborné – tudta meg a zoom.hu. A nő ügyvédje, Helmeczy László a portál kérdésére válaszolva azt mondta:

„most jöttem tőle, több oldalas, írásos vallomást adott át nekem”.

Létezik az eurómilliárdos vagyon

A csalással gyanúsított Sz. Gáborné utoljára bő két hete tett vallomást. Az ügyvéd szerint az asszony újabb vallomásában is kitart amellett, hogy létezik az eurómilliárdos vagyon, ami őt illeti. A portál felidézi: a nőt a nyomozók azzal gyanúsítják, hogy közel félszáz embert csapott be és tőlük jelentős összegeket – volt, akitől tíz év alatt, több tételben százmilliót – kért kölcsön arra hivatkozva, hogy csak rövid időre van szüksége rá, mert hamarosan hozzáférhet az apja után neki járó ezermilliárd forintos, külföldön fellelhető örökséghez.

Azt az asszony sem tagadja, hogy kölcsönkért kisebb-nagyobb összegeket, de – mint Helmeczy szerint friss vallomásában is leírta –, abból csak a hagyatéki eljárási költségeit akarta fedezni, és mindent vissza akart adni, ha hozzájut az örökségéhez.

„Ennek tudatában kért kölcsön, mert abban a hiszemben volt, miután mátészalkai ügyvédje is állította neki, hogy az örökség létezik, és ő ahhoz hozzájuthat”

– mondta Helmeczy.

Kósa csalónak nevezte az asszonyt

Az ügyvéd a portálnak arról is beszélt, hogy várhatóan zár alá veszik Sz. Gáborné vagyonát. Ilyenkor ugyanis ez elkerülhetetlen. Ugyanakkor szerinte a nőnek „nem sok vagyona van” – hacsak ide nem vesszük az állítólagos örökséget –, amit zárolni lehetne. Helmeczy megjegyezte, hogy várhatóan a nő szeptember 7-én elrendelt, 30 napos előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kéri majd a vádhatóság.

A csengeri asszony évek óta azt állítja magáról, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt. Az asszony befektetési tanácsokat kért Kósa Lajostól, a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.

Kósa elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki április elején elhagyta az országot, még az előtt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. Kósa Lajos azt is tagadja, hogy a befektetési tanácsokért 800 milliós ajándékozási szerződést írt volna alá az állítólagos örökösnővel, az erről készült közjegyzői dokumentumot pedig hamisítványnak tartja.

Hallgassák meg tanúként Kósát

A portál azt írja, a fideszes politikus neve a csengeri asszony friss vallomásában is felbukkan, mert a nő szerint Kósa kiutazott vele Svájcba is, intézni a hagyatékot. Éppen ezért Sz. Gáborné az újabb vallomásában kérte – amit korábban ügyvédje ugyancsak indítványozott –, hogy tanúként hallgassák meg Kósát. Az ügyvéd szerint neki is lenne néhány kérdése a politikushoz.

Például az, hogy ha szerinte nem volt hagyaték, akkor miért kötött az asszonnyal különböző megállapodásokat, szerződéseket.

(Forrás: Népszava)

Frissítve!!! Hazahozták Svájcból a Kósával üzletelő csengeri nőt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük