A Csepel bringákkal támogatja a józsefvárosi szociális segítőket

Öt kerékpárt adományozott ingyenes használatra a Csepel Zrt. a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ számára, hogy a központ munkatársai és önkéntesei könnyebben elérjék és ellássák a segítségre szorulókat.

Bringázz a munkába!

A felajánlás a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringázz a Munkába 2020-as rendhagyó kampányának része. A rendhagyó kampány célja, hogy az egészségügyi és szociális szféra azon dolgozói, akik szívesen kerékpároznának, de nincs nekik, biztonságos közlekedési alternatívához jussanak a Covid-19-járvány miatti rendkívüli helyzetben.

A kerékpárokat hétfőn délelőtt vette át Takács Gábor, a központ vezetője

VIII. kerületi mintaprojekt

A Csepel Csepel Zrt. a társszervező Magyar Kerékpárgyártók Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetségen keresztül csatlakozott a kampányhoz. A VIII. kerületi projekt egy mintaprojekt, ha beválik, további önkormányzati szociális segítőket is ellát bringákkal a hazai kerékpárgyár.

A kerékpáros közlekedés nem csak kitűnően alkalmas a járványhelyzet megkövetelte társas távolságtartáshoz, de általa csökkenthető a városok légszennyezettsége, ezáltal pedig a járvány súlyossága is. Kutatók ugyanis több országban is azt állapították meg, hogy a rossz levegőjű helyeken sokkal súlyosabb járványhelyzet alakult ki.

Forás: facebook.com/joszefvaros.hu

zápor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük