Frissítve! A Demokratikus Koalíció megint páros lábbal szállt bele Mészáros Lőrincbe

A Demokratikus Koalíció (DK) követeli, hogy Mészáros Lőrinc kérjen bocsánatot a Mátrai Erőműnél történt környezetszennyezésért és kártalanítsa a megbetegedett dolgozókat – jelentette ki a DK szóvivője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Frissítve helyreigazítási kérelem szerint.

Mészárosnak falazna a hivatal?

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint az elmúlt időszakban az erőmű területén két alkalommal is százszorosan meghaladta az egészségügyi határértéket a károsanyag-kibocsátás szintje – idézte fel Barkóczi Balázs.
Hozzátette, a DK megdöbbentőnek tartja, hogy az OKF, amely csak közérdekű igénylés nyomán adta ki a mérési adatokat, illetve az erőmű illetékesei Mészáros Lőrinc érdekeit képviselték a szennyezés ügyében a visontaiak és az erőmű területén dolgozók érdekei helyett.
Emlékeztetett: a Viresol búzakeményítőből az Őzse-völgyi víztározóba engedett szennyvíz miatt hetekkel ezelőtt kénhidrogén, foszforhidrogén és nitrogén-monoxid került a levegőbe, amitől a településen élők, valamint az erőmű dolgozói közül többen rosszul lettek, és mérgezéses tünetekkel kerültek orvoshoz. Eközben – folytatta – az illetékesek tagadtak, és perrel fenyegették az ügyet feldolgozó sajtóorgánumokat.

Mészáros Lőrinc adjon magyarázatot!

A szóvivő hangsúlyozta: a DK követeli, hogy Mészáros Lőrinc adjon magyarázatot arra, hogyan következhetett be egy az erőmű történetében eddig példátlan mértékű környezetszennyezés.
A szennyezés ügyében a DK parlamenti képviselői írásbeli kérdéssel fordulnak a kormány illetékeseihez – közölte. Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője pedig január elején személyesen találkozik az erőmű vezetőivel, hogy tőlük tudja meg, miért voltak Mészáros Lőrinc “gazdasági érdekei fontosabbak az emberek egészségénél és a dolgozók biztonságánál” – fogalmazott Barkóczi Balázs.

Cikkünk megjelenése után kért helyesbítést a cikkben szereplő cég, ennek alább eleget teszünk:

A fent idézett cikk alábbi tényállításai valótlanok:

, a Viresol búzakeményítőből az Ozse-völgyi víztározóba engedett szennyvíz miatt hetekkel ezelőtt kénhidrogén, foszforhidrogén és nitrogén-monoxid került a levegőbe.

     „Mészáros Lőrinc „gazdasági érdekei fontosabbak az emberek egészségénél és a dolgozók biztonságánal

 

Egy hozzászólás itt: “Frissítve! A Demokratikus Koalíció megint páros lábbal szállt bele Mészáros Lőrincbe

  • 2019.12.17 - 13:22
    Közvetlen hivatkozás

    Tessen má mondani, hogy a lófaszban lehet kártalanítani egy ilyen szennyezettségtől megbetegedett embert? Megasztán bocsánatkérés? Ez ismeretlen, pont úgy, mint a kielégítő kártalanítás..

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük