A diákhiteleseknek nagy érvágás lenne az adómentesség megszűntetése

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) azt kéri a kormánytól, fontolja meg, hogy adómentes maradhasson a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás a béren kívüli és egyéb kedvezményes juttatások rendszerének átalakításánál – közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke pénteken.

Hiába volt az ígéret?

A hallgatói szervezet vezetője közleményében emlékeztetett: a kormány a törlesztő diákhitelesek terhein kívánt könnyíteni azzal, hogy 2018-tól adómentessé tette a munkavállaló diákhiteleseknek azt a pénzbeli juttatást, amelyet megállapodásuk alapján a jövőben a munkáltató fizethet a munkavállalónak a diákhitel törlesztésére.

Fontolják meg a kérést!

Álláspontjuk szerint ez az intézkedés a fiatalok és a munkáltatók szempontjából is hasznos volt, népszerűségét és hosszú távú fenntarthatóságát munkaerő-piaci felmérések igazolják. Az adókedvezmények rendszerén keresztül az állam fontos társadalompolitikai célok megvalósulását segíti elő. Ebbe a körbe tartozik a fiatal munkaerő megtartása és felvett hiteleinek mielőbbi törlesztése – hangsúlyozta a hallgatói vezető.

Ezért azt javasolják – tette hozzá Gulyás Tibor –, hogy a törvénytervezetről a következő hetekben tovább egyeztessenek a munkaerőpiac szereplőivel, és a megbeszéléseken fontolják meg a kérésüket.

(Forrás: MTI)

A szociális partnerek a cafeteria több elemének megtartását szeretnék elérni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük