A DK Brüsszelhez fordul: azok a tagállamok kapjanak pénzt, amelyek csatlakoznak az Európai Ügyészséghez

Vasárnap a Demokratikus Koalíció az MTI-hez eljuttatott közleményben jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak, hogy csak azok a tagállamok részesülhessenek uniós támogatásban, amelyek csatlakoztak az Európai Ügyészséghez.

…eurómilliárdok

Mint írják: az Európai Unió minden évben euró milliárdokat folyósít a tagállamoknak, a pénzek szabályos felhasználását az Európia Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálhatja, azonban az OLAF büntetőeljárást nem kezdeményezhet, vádat nem emelhet. Hozzáteszik:

a Demokratikus Koalíció régóta mondja már, hogy ennél több kell. Látható, hogy például Orbánékat az OLAF-eljárások szinte egyáltalán nem tartják vissza a lopástól. Márpedig az uniós pénzek felhasználását, vagyis az adófizetők pénzének elköltését nemcsak ellenőrizni kell, hanem korrupció esetén szankcionálni is. A Demokratikus Koalíció ezért az Európai Bizottsághoz fordul.

A DK azt kéri az Európai Bizottságtól, hogy szabályozzák az uniós pénzek hozzáférését, és csak olyan ország kormánya kapjon támogatást, amelyik csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Aláírásgyűjtés

Mint ismert, korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő indított országos aláírásgyűjtést, amelynek során 26 ezer résztvevővel, nyolc hónapon át gyűjtötték az egyetértő szignókat az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében. Hadházy Ákos kitűzött célja egymillió aláírás összegyűjtése volt, végül 680 ezer támogató aláírását sikerült összegyűjtenie.

csillagjegyek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük