A dübörgő Orbánisztánban 134.000 gyerek szorul napi egyszeri ingyenétkezésre – jelenti büszkén Fülöp Attila államtitkár

Hétfőn indul a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes szünidei étkeztetése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára tatabányai sajtótájékoztatóján.

134 ezer a rászoruló gyerek

Miután a kormány kinyírni készül az összes civil szervezetet, amit nem ő tart fenn, már azért is meg kell küzdeniük, ha segíteni akarnak azoknak, akiknek egy tál étel a életet jelenti.

Fülöp Attila közölte:

a program, amelyre 6,7 milliárdot fordít a kormány, 134 ezer gyerek számára jelent napi egyszer meleg ételt.

Hozzátette, 2010-ben még csak 2,4 milliárd forintot költöttek ingyenes étkeztetésre. Az egy adagra igénybe vehető állami támogatást nyolc év alatt 370 forintról 570 forintra emelték.

Ez jelentheti azt is, hogy azidtőtájt kevesebben szorultak a kormányalamizsnára, de ez a lehetőség szóba sem kerül a sajtóanyagban. A 200 forintos emelés pedig lehet annak a következménye, hogy az árak – ahogy azt a pénztárcáján érezheti mindenki, aki vásárolni megy – bizony jelentősen megugrottak az “elmútnyoócévben”.

Az államtitkár kiemelte, az ingyenes étkezés lehetőségét a szülőknek kell kérniük, az igények nyáron folyamatosan leadhatók a helyi önkormányzat jegyzőjénél. Emlékeztetett arra, hogy harmadik éve nemcsak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést.

(forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük