A fa is ember! – újabb fejlemény a Városligetben

ligetvedok-fa

Nem múlik el hét anélkül, hogy valamilyen helyrehozhatatlan dolog ne történne a Városligetben. Amihez évtizedek kellette, azt egy nap alatt tönkreteszi a felsőbb akarat. Mi pedig, ahogy az élet más területén történteket, ezt is sztoikus nyugalommal és fásultsággal szemléljük.

“A Városligetet megölni nem kell!!! Ha mindnyájan beleegyeztek, én NEM!….ELLENZEM!!!!!!!”

A Városliget Barátai közösségi oldalán találtuk az alábbiakat. Figyelemfelkeltés okán, hátha egyszer mégis sikerül megközelíteni a felháborodás-plafont, olvassák a hétfői termést:

“Mindig azt hiszem, hogy engem már nem tud meglepni ez a sötét gazember társaság…pedig de! Láthattátok legutóbb, hogy a futókört 50-60 cm-rel a korábbi talaj szint alá süllyesztették. A maradó fák gyökérzete pedig szabadon lógott a levegőben.

Később letakarták fehér lepedővel, hogy ne lássuk. De most itt a végső megoldás! Valami vékony támasztó fallal takarják el. Ez megvédi attól a fát, hogy kimossa a víz a gyökerei közül a talajt.

Na de mibe fog ez a gyökér befurakodni…ahonnan vizet is fel tud szívni? Vagy az első forró nyári napon sült gyökér lesz vacsorára? Mire lehet itt még számítani?

Aki úgy érzi….

Július 15-én, vasárnap, ha nincs más terve, nézzen ki a ligetbe!

“Városligeti éjszakai séta, beszélgetés, denevérles

Találkozunk a Hermina út és Ajtósi Dürer sor kereszteződésében, a Ligetben. Áthaladunk az Asztana úton, majd bemegyünk a Kis botanikus kertbe, és hallgatjuk a tücsök cirpelését, nézzük a denevérek cikázását, ha szembe jön velünk egy süni, előre engedjük… Mikor? 20:30–22:30″

Hátha meggyőz valakit Bálint gazda véleménye a Városliget fáinak likvidálásával kapcsolatban:

nem természetes, hogy a Városligetben múzeumok épülnek, ez nem elfogadható koncepció.

Bálint gazda nem kertel:

“A fák kivágása nagy bűn.”

Szorgalmazza a Városliget teljes területének zölden való megtartását, hogy a budapestiek továbbra is kimehessenek piheni, kikapcsolódni.

A cél és az eszköz viszonya – a Városliget nemzetiesítése

A Valton izomagyai jogosan jártak el – reagált a Városliget Zrt.

Bálint gazda ellenzi a Városliget beépítését

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Kijózanodott fideszesek kampányolnak a kormánypárt ellen
Kijózanodott fideszesek kampányolnak a kormánypárt ellen

A Viszlát, kétharmad! kampányvideóján bukkannak fel egykori fideszesek, akik arról győzködik a választókat, hogy április 8-án az ellenzéket támogassák szavazatukkal...

"Te akartad, te választottad, a te döntésed volt, de a közös tragédiánk lesz!"
Migránshiszti-játék

Játékoskedvű olvasóink, elő a pápaszemet! Az alábbi két képen azonosságokat rejtett el számunkra játékoskedvű pártunk és kormányunk. Aki felleli őket...

Kubatov háza
Kubatov ingatlana az anyós nevén van, ezért nem szerepel a vagyonbevallásában

Üzemnek vagy erődnek is elmenne az a XXIII. kerületi, műhelyből, garázsból és több lakásos családi házból álló komplexum, amelybe nemrég...

Bezár