A fa is ember! – újabb fejlemény a Városligetben

Nem múlik el hét anélkül, hogy valamilyen helyrehozhatatlan dolog ne történne a Városligetben. Amihez évtizedek kellette, azt egy nap alatt tönkreteszi a felsőbb akarat. Mi pedig, ahogy az élet más területén történteket, ezt is sztoikus nyugalommal és fásultsággal szemléljük.

„A Városligetet megölni nem kell!!! Ha mindnyájan beleegyeztek, én NEM!….ELLENZEM!!!!!!!”

A Városliget Barátai közösségi oldalán találtuk az alábbiakat. Figyelemfelkeltés okán, hátha egyszer mégis sikerül megközelíteni a felháborodás-plafont, olvassák a hétfői termést:

„Mindig azt hiszem, hogy engem már nem tud meglepni ez a sötét gazember társaság…pedig de! Láthattátok legutóbb, hogy a futókört 50-60 cm-rel a korábbi talaj szint alá süllyesztették. A maradó fák gyökérzete pedig szabadon lógott a levegőben.

Később letakarták fehér lepedővel, hogy ne lássuk. De most itt a végső megoldás! Valami vékony támasztó fallal takarják el. Ez megvédi attól a fát, hogy kimossa a víz a gyökerei közül a talajt.

Na de mibe fog ez a gyökér befurakodni…ahonnan vizet is fel tud szívni? Vagy az első forró nyári napon sült gyökér lesz vacsorára? Mire lehet itt még számítani?

Aki úgy érzi….

Július 15-én, vasárnap, ha nincs más terve, nézzen ki a ligetbe!

„Városligeti éjszakai séta, beszélgetés, denevérles

Találkozunk a Hermina út és Ajtósi Dürer sor kereszteződésében, a Ligetben. Áthaladunk az Asztana úton, majd bemegyünk a Kis botanikus kertbe, és hallgatjuk a tücsök cirpelését, nézzük a denevérek cikázását, ha szembe jön velünk egy süni, előre engedjük… Mikor? 20:30–22:30″

Hátha meggyőz valakit Bálint gazda véleménye a Városliget fáinak likvidálásával kapcsolatban:

nem természetes, hogy a Városligetben múzeumok épülnek, ez nem elfogadható koncepció.

Bálint gazda nem kertel:

“A fák kivágása nagy bűn.”

Szorgalmazza a Városliget teljes területének zölden való megtartását, hogy a budapestiek továbbra is kimehessenek piheni, kikapcsolódni.

A cél és az eszköz viszonya – a Városliget nemzetiesítése

A Valton izomagyai jogosan jártak el – reagált a Városliget Zrt.

Bálint gazda ellenzi a Városliget beépítését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük